Πέθανε ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης Των Εκδόσεων Βιβλιοπέλαγος

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ, έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης, διευθυντής των εκδόσεων Βιβλιοπέλαγος και του ομώνυμου πρακτορείου διακίνησης βιβλίου.

Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ήταν εκδότης του αντιεξουσιαστικού, εναλλακτικού περιοδικού ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ και του Ο ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΠΟΥ ΛΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. Σε συνέχεια της πλούσιας πολιτικής δράσης του, ίδρυσε το 1998 τις εκδόσεις “Βιβλιοπέλαγος”, έναν πολιτικοποιημένο εκδοτικό οίκο που εξέδιδε, ως επί το πλείστον, ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ιστορικά, οικολογικά και φεμινιστικά βιβλία, καθώς και comics, όπως το ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ FREAK BROTHERS. Από το 2001, το “Βιβλιοπέλαγος” επέκτεινε τη δραστηριότητά του και στη διακίνηση βιβλίου.

Τα τελευταία χρόνια, το Comicdom συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens, μέσω της παρουσίας του πρακτορείου του στο φεστιβάλ. Η ομάδα μας εκφράζει σύσσωμη τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.