SNAPSHOT REVIEWS 09-07-15

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

ARCADIA #3arcadia
Writer: Alex Paknadel
Artist: Eric Scott Pfeiffer
Boom! Studios

Τα πράγματα στην Arcadia δεν έχουν αλλάξει και πολύ. Ειδικά τώρα, που ένας από τους “ανθρώπους” της βρίσκεται νεκρός στην έρημο. Γιατί είναι περίεργο αυτό; Πολύ απλά επειδή κανείς στην Arcadia δεν μπορεί να πεθάνει. Λίγο μετά τον θάνατό του, ο οποιοσδήποτε θα ανοίξει μία ακόμα φορά τα μάτια του. Οπότε, επικρατεί ένας πανικός σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τον μεγαλύτερο διαδικτυακό κόσμο. Τόσο μεγάλο, που υπάρχει ακόμα και ο κενός χώρος.

Εκεί μαζεύουν οι μυστικές υπηρεσίες τους ταραξίες. Οι ταραξίες εδώ – ή τουλάχιστον εκείνοι που φέρουν κάποια σύνδεση με το θέμα – είναι μία οικογένεια. Η οποία έχει άμεση σχέση με τον πρωταγωνιστή, τον Pepper.

Πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση δε μπορώ να γνωρίζω, μιας και όσο προχωράει γίνεται κάπως περίπλοκο και δύσκολα συμβαδίζεις με την ιστορία. Τώρα, μπορεί να φταίω και εγώ σε αυτό.

athenaixATHENA IX #1
Writer: Ryan Cady
Artist: Phillip Sevy
Image Comics

Ίσως ο τίτλος να σας είναι οικείος. Αν σας είναι οικείος, είναι λόγω του IXT GENERATION.

Σε εκείνη τη σειρά, μας έλεγαν για την καταστροφή του ανθρώπινου πληθυσμού (για μία ακόμη φορά) και για την σωτηρία του μέσα από την τεχνολογία και την γενετική, μέσα από τη δημιουργία ενός καινούργιου ανθρώπινου είδους.

Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το είδος, εκείνος που ήθελε να σώσει τον κόσμο δημιούργησε και τους 12 θεούς του Ολύμπου. Οι οποίοι είναι κυριολεκτικά αθάνατοι, διότι με το που πεθαίνουν, οι σκέψεις μεταφέρονται σε καινούριο σώμα.

Εδώ έχουμε την Αθηνά ή Athena, να κάθεται στον θρόνο της και να αντιμετωπίζει μία επανάσταση πολύ εύκολα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ξέρετε.

Στο σχέδιο δε φαίνεται και πολύ θεά, αλλά έχει καλές προοπτικές. Θα δείξει. Για το τέλος, μάλλον και άλλοι θεοί νέας γενιάς θα αποκτήσουν δική τους σειρά, οπότε έχουμε δρόμο μπροστά μας!

MULAN: REVELATIONS #1mulanrevelations
Writer: Marc Andreyko
Artist: Micah Kaneshino
Dark Horse Comics

Θέλω να πω, πως το διάβασα, πιστεύοντας πως θα είχε σύνδεση με τη Mulan της Disney. Ακόμα δεν ξέρω αν έχει. Συγκλίνω, όμως, προς το όχι και πως είναι απλή συνωνυμία. Αλλά, έχει το ύφος της Mulan.

Εννοώντας πως, αρχαία πνεύματα, επέλεξαν τη Mulan (την πρωταγωνίστρια) να μετενσαρκωθεί ως Mulan στο μέλλον, με σκοπό να σώσει την ανθρωπότητα. Θα σώσει την ανθρωπότητα από έναν ιό, που κανείς δεν μπορεί να βρει θεραπεία. Εκείνη είναι το κλειδί. Τώρα, η ηρωίδα είναι πλούσια, ο αδερφός της είναι ρεμάλι και σπάταλος, είμαστε στο μέλλον και διευθυντής της φαρμακευτικής που ψάχνει λύση είναι ένας κερασφόρος δαίμονας.

Πώς συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους ελπίζω να μάθουμε – προς το παρόν πορευόμαστε στο σκοτάδι.

Δε θα πω κάτι για το σχέδιο, μιας και δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν είναι άσχημο, απλά δε σου κεντρίζει και την προσοχή.

onyxONYX #1
Writer: Chris Ryall
Artist: Gabriel Rodriguez
IDW Publishing

Η Γη για ακόμη μία φορά βρίσκεται σε κίνδυνο (τι γίνεται σε αυτό το SNAPSHOT REVIEWS;!). Για να βοηθήσει τη Γη να σωθεί, καταφθάνει η Onyx. Μέσα, λοιπόν, στην γυαλιστερή της πανοπλία σώζει μία ομάδα στρατιωτών.

Εννοείται, αμέσως προσπαθούν να τη σκοτώσουν. Κάτι το οποίο εκτός από ανώφελο – κανένα ανθρώπινο όπλο δε μπορεί να την καταστρέψει – είναι και ανούσιο. Η Onyx έρχεται με καλές προθέσεις. Ο πλανήτης της πέρασε τα ίδια και τώρα έρχεται για να σώσει έναν άλλο πλανήτη. Όλα αυτά από την καλή της την καρδιά. Αυτά για τον σκοπό της. Ελπίζω το ανθρώπινο είδος να ακούσει αυτόν τον καλοκάγαθο εξωγήινο.

Το σχέδιο του Rodriguez είναι φανταστικό, δεν χρειάζεται να πω και κάτι πάνω σε αυτό.

Μακάρι να μην καταστραφεί για ακόμα μία φορά ο κόσμος μας.

THE SURFACE #3thesurface
Writer: Ales Kot
Artist: Langdon Foss
Image Comics

Συνεχίζω με το πολύχρωμο αυτό comic, από εκεί που είχε αφήσει τους φίλους μας. Σε μία εικονική, φανταστική κοιλάδα. Τα πράγματα, όμως, έρχονται πάνω-κάτω.

Κάποιοι πεθαίνουν, κάποιοι σώζονται, άλλος επιζητά εκδίκηση, κτλ.. Και όλα αυτά δεν είναι πραγματικότητα. Είναι μία επιφανειακή σκηνή που έστησαν με σκοπό να σώσουν την παρέα. Ο τύπος που τους έσωσε είναι ο Robert. Και είναι ο μόνος που γνωρίζει που είναι η επιφάνεια. Όμως, δεν μπορεί να προβλέψει ποιος τους παρακολουθεί και ποιος όχι. Τίποτα δεν είναι ασφαλές σε έναν τέτοιο κόσμο. Αλλά, όσο τρέχουν οι σελίδες τόσο πιο κοντά φτάνουμε στην επιφάνεια!

Θεωρώ πως σε κάθε τεύχος γίνεται και καλύτερο. Και ως προς την υπόθεση και ως προς το παρουσιαστικό. Μπράβο στα παιδιά.