ARROW S04E01: “Green Arrow”

arrowΣκηνοθεσία: Thor Freudenthal
Σενάριο: Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Wendy Mericle, Beth Schwartz
Πρωταγωνιστούν: Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Paul Blackthorne, Emily Bett Rickards κ.α.
The CW

SPOILER ALERT! Το παρόν άρθρο περιέχει σημαντικά και μη spoilers για το συγκεκριμένο επεισόδιο και τη σειρά γενικότερα. Αν σκοπεύετε να το δείτε και δε θέλετε να σας αποκαλυφθούν γεγονότα και καταστάσεις, συνεχίστε εδώ.

Πείτε μου, πείτε μου! Από πότε έχει να ανέβει αυτό το σκληρό, χαρακωμένο αγόρι το Salmon Ladder; Τι στοιχίζει δηλαδή μια τόση δα σκηνούλα; Ας θυμηθούμε όλοι για λίγο τις όμορφες στιγμές που έχουμε ζήσει σε αυτή τη σειρά. Εντάξει, ίσως μόνο εμείς τα κορίτσια (ή και αγόρια, δε κρίνω).

Αλλά ας συμμαζευτώ και ας πάμε στο πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν.

Ξέρω, ξέρω. Η τελευταία σεζόν δεν ήταν και η καλύτερη της σειράς. Και ξέρω επίσης ότι οι περισσότεροι αγαπάτε και προτιμάτε το THE FLASH και δε σας αδικώ καθόλου. Το FLASH άλλαξε το παιχνίδι, χωρίς αμφιβολία. Αλλά να θυμίσω ότι είναι ένα παιχνίδι που άρχισε το ARROW. Εγώ προσωπικά δε το ξεχνάω αυτό.

Οι παραγωγοί και οι σεναριογράφοι της σειράς φαίνεται να έχουν πιάσει το υπονοούμενο και κάνουν τα πάντα για να μας το δείξουν. Από αυτό που είδα σε αυτό το πρώτο επεισόδιο καταλαβαίνω ότι ο πολύς ρεαλισμός θα πάει περίπατο και θα δούμε και άλλα ωραία πράγματα στη νέα σεζόν. Κακά τα ψέματα, τα πράγματα έχουν ζορίσει, ο ανταγωνισμός στις τηλεοπτικές σειρές που διεκδικούν μερίδα από το κοινό των comics είναι μεγάλος και όλοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όσοι παρακολουθείτε ευλαβικά τη σειρά, θα θυμάστε ότι η προηγούμενη σεζόν έληξε με τον Oliver και τη Felicity, το πιο αναπάντεχο αλλά fan-favorite ζευγάρι, να φεύγουν σε ένα κάμπριο στο ηλιοβασίλεμα. Η καινούρια σεζόν ξεκινά με το ζευγαράκι να ζει στα προάστια σε ένα ηλιόλουστο σπίτι, με τον Oliver να φτιάχνει καταπληκτικές ομελέτες και να πίνει μιμόζες με τους πιο βαρετούς γείτονες του κόσμου.

arrow_season4_diggle

Την ίδια στιγμή στη Star City – επίσημα μετονομάστηκε από Starling City – τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και με αυτό εννοώ τη στολή του Diggle. Σοβαρά, τώρα. Θα προτιμούσα να με αναγνωρίσει όλος ο κόσμος και να κυνηγάνε την οικογένειά μου παρά να εμφανιστώ με το πιο κακόγουστο, στα όρια του kinky, κράνος. Πέρα από αυτό το δραματικό γεγονός, η άφιξη ενός προαναγγελθέντος κακού είναι γεγονός. Ο Damien Darhk μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας και σκορπάει λίγη μαγική σκόνη πάνω από τον υπέρμετρο ρεαλισμό του ARROW που πρέπει να ανταγωνιστεί στα ίσια το πιο comic-related σύμπαν του FLASH.

Και αυτός είναι και ο λόγος που έγινε το face-lift στη στολή, αλλά και στο όνομα. Η στολή δείχνει λίγο περισσότερη σάρκα, πιο κοντά σε αυτή του ήρωα που όλοι αγαπήσαμε στο χαρτί, λιγότερο ασφαλής (aka ρεαλιστική). Αλλά και ο ίδιος ο ήρωας προσπαθεί να αποποιηθεί το σκοτεινό παρελθόν του και να γίνει πιο ελπιδοφόρος, πιο φωτεινός, πιο… ανοιχτό πράσινο, βρε αδερφέ. Και ξεχάστε το σκέτο Arrow. Από εδώ και πέρα θα αναφέρεστε σε αυτόν ως Green Arrow.

Θα τα καταφέρει, άραγε; Εύχομαι να τα καταφέρει. Να γίνει πάλι η σειρά που έψησε τον άσχετο από comics σύντροφό μου να παρακολουθεί τις σειρές που ακολούθησαν. Και αυτό μπορεί να το πετύχει με έναν κακό που είναι το αντίπαλο δέος του Oliver, ως πρώην Heir to the Demon. Και με μια ομάδα μασκοφόρων πίσω του, για να ανοίξουμε και λίγο το cast. Και με το να ασκείται περισσότερο. Έχω ακούσει ότι το Salmon Ladder είναι μια εξαιρετική άσκηση. Συγγνώμη, παρασύρθηκα!

Να πω λίγα λόγια και για τα υπόλοιπα μασκοφόρα παιδιά εκεί γύρω. Καλά για τον Diggle τα είπαμε, μην επαναλαμβάνομαι. Τα κορίτσια πότε θα γίνουν κομμάτι πιο καλογραμμένα; Τι ανικανότητα είναι αυτή να γράψουν μια ηρωίδα της προκοπής. Από πότε η emo Thea είναι τόσο εκνευριστικά αστειούλα; Και πότε θα πάψει η Black Canary να μου σπάει τα νεύρα; Θα κρατήσω, όμως, μεγάλο καλάθι και θα είμαι καλοπροαίρετη.

Τελικά όσο τετριμμένο και να ακούγεται, Felicity και ξερό ψωμί. Αυτή και ο Oliver παραμένουν ο λόγος να βλέπεις τη σειρά και η προοπτική να τους δω σαν ακόμα πιο δυναμικό power couple με ιντριγκάρει περισσότερο από οποιαδήποτε αλλαγή στη στολή, στο όνομα, στην ομάδα, στους villains.

damien-darhk-on-the-scene