East Of West #21

Η ποιότητα παραμένει υψηλή αλλά η στασιμότητα έχει αρχίσει να κουράζει
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

East Of West #21

WriterJonathan HickmanArtistNick DragottaPublisher

Στην παράξενη alternate Αμερική του Hickman, η Αποκάλυψη συνεχίζεται. Με πολύ, πολύ αργούς ρυθμούς. Θα περίμενε κανείς ότι, έχοντας κλείσει σχεδόν δύο χρόνια κυκλοφορίας, η πλοκή του EAST OF WEST θα είχε πάρει πια μπρος. Και, παρόλο που, κατά τη διάρκεια της σειράς, είχαμε αρκετές “shit just got real” στιγμές, ο Hickman επιστρέφει συνεχώς σε τεύχη όπως αυτό: Ηγέτες που δολοπλοκούν, προσωπικές ιστορίες δευτερευόντων χαρακτήρων, μεταφυσική γαρνιτούρα για να μας κρατήσει το ενδιαφέρον.

Δεν είναι ότι οι ιστορίες αυτές δεν έχουν κάτι αξιόλογο να πουν, ούτε ότι η γραφή τους είναι απογοητευτική. Για την ακρίβεια, η γραφή του comic παραμένει ποιοτικά στα ίδια επίπεδα που βρισκόταν από την αρχή του, πράγμα που, σε γενικές γραμμές, ισχύει και για την εικονογράφηση του Nick Dragotta.

Ωστόσο, υπάρχει μια αίσθηση στασιμότητας στο EAST OF WEST και κάτι που θα μπορούσα να ερμηνεύσω μόνο ως απροθυμία των δημιουργών να εστιάσουν σε μεγάλα γεγονότα. Μια τακτική που λειτούργησε άψογα ως εισαγωγή, στα πρώτα τεύχη της σειράς, αλλά που κινδυνεύει πλέον να γίνει κουραστική.