Joe Golem: Occult Detective #1

Ατμοσφαιρικό και δοκιμασμένο detective story
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Joe Golem: Occult Detective #1

WritersMike Mignola, Christopher GoldenArtistPatrick ReynoldsPublisherDark Horse Comics

Ο Mike Mignola είναι ένας δημιουργός που ειδικεύεται στις ατμοσφαιρικές σκηνές και στην σκοτεινή προοικονομία, αλλά έχει μια αδυναμία στα πιο “τεχνικά” κομμάτια του στησίματος της πλοκής. Για αυτό, οι πιο ολοκληρωμένες (όχι απαραίτητα οι καλύτερες, απλά οι πιο πλήρεις) ιστορίες του είναι, κατά τη γνώμη μου, αυτές που προκύπτουν όταν συνεργάζεται με άλλους δημιουργούς.

Το είδαμε στο ABE SAPIEN με τον Scott Allie και στο B.P.R.D. με τον John Arcudi και, φυσικά, το είδαμε να συμβαίνει με τον Christopher Golden, με τον οποίο ο Mignola έχει συνεργαστεί στα novelizations του HELLBOY, αλλά και στο BALTIMORE, το οποίο αργότερα μεταπήδησε επιτυχημένα στα comics. Το JOE GOLEM AND THE DROWNING CITY είναι ένα ακόμη βιβλίο των Mignola και Golden, το οποίο αποκτά ένα prequel στο comic OCCULT DETECTIVE.

Το φόντο της ιστορίας μας είναι μία εναλλακτική εκδοχή των 50s, όπου ένας κατακλυσμός έχει μετατρέψει τους δρόμους του Manhattan σε κανάλια. Ο Joe, ένα Golem που ζει σε αυτήν την alternate Νέα Υόρκη, είναι ένας ντετέκτιβ που έρχεται αντιμέτωπος με τα πλάσματα που παραμονεύουν κάτω από το νερό.

Με έναν συμπαθή και απλό στην σύλληψη πρωταγωνιστή, flashbacks από ένα σκοτεινό παρελθόν και υπόνοιες για ένα ακόμη πιο σκοτεινό μέλλον και ένα μυστήριο που οδηγεί σε μεταφυσικούς villains, το JOE GOLEM είναι ένα ατμοσφαιρικό detective story, που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της δοκιμασμένης φόρμουλας του Mike Mignola.