Art Ops #5

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Art Ops #5

WriterShaun SimonArtistsMichael Allred, Matt BrundagePublisherDC Comics (Vertigo)

Και έχουμε στα χέρια μας το τελευταίο κομμάτι της λογικά πρώτης από τις επικείμενες πολλές περιπέτειες του Reginald. Και στο τέλος έχουμε όλα τα διάσημα – και μη – έργα Τέχνης έξω από το κάδρο ή το βάθρο τους και όλα με απαίσιες μεταλλάξεις που γίνονται τελείως ξένα στα μάτια μας. Το αποκορύφωμα, βέβαια, είναι η Mona Lisa του Leonardo, η οποία από αναγεννησιακή έγινε κυβική.

Αλλά σε όλα αυτά έχουμε μάρτυρες απλούς ανθρώπους, που πίστευαν μέχρι στιγμής πως η Τέχνη είναι απλές γραμμές, χρώματα και σχήματα. Για αυτό οι ανίδεοι άνθρωποι δεν μπορούν να εκτιμήσουν την τέχνη όπως είναι. Για αυτό ο κακός της υπόθεσης, η Scarlet, τους μετατρέπει σε έργα Τέχνης. Όλες οι ροές και οι χρονικές περίοδοι κλαίνε και οδύρονται από τον πόνο που ζουν.

Και εμφανίζεται ο Reggie και τελικά σώζει την κατάσταση και καταλαβαίνει επιτέλους τη δύναμη του ιδιαίτερου χεριού του. Όλα καλά και πάλι στον κόσμο, οι ισορροπίες έχουν αποκατασταθεί (και ας υπήρχαν απώλειες). Το επόμενο κομμάτι γράφεται τώρα, καθώς η μητέρα του ακόμα αγνοείται και ο πατέρας του εμφανίστηκε μέσα στην θρυλική τουαλέτα του CBGB’S.

Οπότε η ιστορία προχωράει και, καθώς εξελίσσεται, το σχέδιο αλλάζει και αυτό λίγο τη μορφή του. Έχει αρκετά ιδιαίτερο στιλ και οι artists το προσπαθούν πολύ, καθώς έχουν να μπλέξουν διαφορετικούς τρόπους αποτύπωσης ζωγραφικής/σχεδίασης (όπως θέλετε πείτε το), μέσα στις σελίδες ενός comic. Και το καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία.

Αρκετά ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, ελπίζω και το επόμενο arc να είναι εξίσου καλό ή και καλύτερο!