The Haunted Mansion #1

Mια child-friendly ιστορία τρόμου

Ένα ακόμη comic της συνεργασίας Marvel/Disney, το HAUNTED MANSION, μας πηγαίνει σε έναν ατμοσφαιρικό, gothic κόσμο φαντασμάτων.

Το HAUNTED MANSION περιλαμβάνει, όπως ξεκάθαρα αναφέρει ο τίτλος, μια παλιά βίλα που είναι στοιχειωμένη (γεγονός για το οποίο είναι σίγουροι οι πάντες), αλλά κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος από τι. Η ιστορία ακολουθεί τον πρωταγωνιστή μας, Danny, ο οποίος αναγκάζεται να εξερευνήσει το μυστηριώδες κτίριο, ακολουθώντας ένα μήνυμα που ίσως τον οδηγήσει στο νεκρό παππού του, μπλέκοντας στην πορεία σε μια αρχαία διαμάχη ανάμεσα σε καλά και κακά φαντάσματα.

Η ιστορία είναι βασισμένη στο backstory του ομώνυμου ride της Disneyland και το εσωτερικό της βίλας περιλαμβάνει μερικά από τα πιο iconic στοιχεία του. Στο θέμα της πλοκής, η ιστορία αναπτύσεται ομαλά, αν και κάπως βεβιασμένα. Οι διάλογοι είναι ως επί τω πλείστον καλογραμμένοι, αλλά δε γλιτώνουν το ανούσιο exposition, τονίζοντάς μας επανειλημένα ότι ο πρωταγωνιστής μας είναι δειλός και σίγουρα όχι ο τύπος του ανθρώπου που θα εξερευνούσε ένα στοιχειωμένο σπίτι, εκτός αν υπήρχε κάποιος πολύ σοβαρός λόγος.

Haunted -mansion-1-2

Η εικονογράφηση του Jorge Coelho δουλεύει αρκετά καλά στον ανάλαφρο “Disney” κόσμο έξω από την στοιχειωμένη βίλα, διατηρώ όμως κάποιες επιφυλάξεις στο πόσο καλά θα μπορέσει να αποδώσει τον καρτουνίστικο μεν, αλλά spooky κόσμο που κρύβεται μέσα. Φυσικά, το THE HAUNTED MANSION δεν αποτελεί horror comic, αλλά χρησιμοποιεί τα αρχέτυπα του είδους για να αφηγηθεί μια πιο child-friendly ιστορία, τύπου GOOSEBUMPS, οπότε το σχέδιο του Coelho πιθανόν να αρκεί και με το παραπάνω.

Όπως και στα προηγούμενα εγχειρήματα της συνεργασίας Marvel/Disney, στο HAUNTED MANSION δεν θα βρείτε κάτι το πρωτοφανές και καινοτόμο, ούτε για το Μέσο των comics, ούτε και για το είδος του τρόμου. Η γραφή είναι όσο καλή χρειάζεται για να υποστηρίξει την πλοκή και η εικονογράφση έχει μεν προδιαγραφές mainstream comic, αλλά δύσκολα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Είναι όμως διασκεδαστικό, ειδικά για μικρότερες ηλικίες, και όσο καλοφτιαγμένο χρειάζεται για να εγγυηθεί μια ευχάριστη ανάγνωση. Αν νιώθετε πως κάτι από τα παραπάνω σας τραβά το ενδιαφέρον, ίσως μια επίσκεψη στο HAUNTED MANSION να σας ανταμείψει.