Aquaman #1

Mε αίσθημα "deja vu"
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Aquaman #1

WriterDan AbnettArtistBrad WalkerPublisherDC Comics

Όντας ο πιο παραμελημένος χαρακτήρας της Justice League (ίσως μετά τον J’onn J’onzz) και αποτελώντας εύκολο στόχο χλευασμού για το internet, είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι, εκτός από fish-themed υπερήρωας, ο Aquaman είναι και αρχηγός του μεγαλύτερου κράτους στον πλανήτη.

Το δε θέμα της διπλωματίας μεταξύ Ατλαντίδας και ξηράς έχει ήδη απασχολήσει πολλές ιστορίες με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα και αυτός ο τίτλος δεν φαίνεται πως σκοπεύει να αποτελέσει εξαίρεση. Η ιστορία ξεκινά σε μια νέα πρεσβεία, όπου καταφτάνουν απεσταλμένοι από διάφορες χώρες της ξηράς, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές τους με την Ατλαντίδα. Το πάντα επίκαιρο ζήτημα της επικοινωνίας μεταξύ των λαών, όμως, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, καθώς η superhero πλοκή του comic εισβάλει (κυριολεκτικά) στην πρεσβεία και, όπως είναι προφανές, κάποιος θέλει το κεφάλι του πρωταγωνιστή μας.

Για να είμαι ειλικρινής, το συγκεκριμένο τεύχος δεν δίνει την εντύπωση πως οδεύει προς κάτι μεγαλειώδες. Διαβάζεται ευχάριστα, αλλά δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω και οι δημιουργοί δε δείχνουν πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο με τον χαρακτήρα.

Η εικονογράφηση δεν με ενθουσίασε, αν και, για να πω την αλήθεια, δεν έφταιγαν τόσο τα μολύβια του Brad Walker, όσο το coloring, που έκανε τα πάντα να φαίνονται πλαστικά.

Αν δεν σας ενοχλεί αυτό το “deja vu” αίσθημα ότι όλα αυτά τα έχετε ξαναδιαβάσει κάπου, τότε το AQUAMAN ίσως να είναι ένα comic για εσάς.