Top 10 Introduction To 2000AD Stories

Δέκα προτάσεις για μια πρώτη επαφή με την ιστορική ανθολογία
9

Nikolai Dante: Too Cool To Kill

WriterRobbie MorrisonArtistsHenry Flint, Simon Fraser, Chris Weston, Charlie Adlard

H Δεκαετία του ’90 θεωρείται μάλλον η σκοτεινή περίοδος του 2000AD, όπου το περιοδικό είχε απομακρυνθεί από τις ρίζες του και είχε αποξενώσει κοινό και δημιουργούς. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι, στην περίοδο αυτή ,προέκυψε ένας από τους πιο επιτυχημένους ήρωές του.

O Nikolai Dante είναι τυχοδιόκτης, εραστής, ξιφομάχος και πολλά άλλα… Μοιάζει με χαρακτήρα ταινίας του Erol Flynn, σε μια τσαρική Ρωσία ενός μακρινού μέλλοντος, που όμως είναι αφύσικα οικεία. Ο Τσάρος βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την οικογένεια των Romanov και, σε έναν κυκεώνα πολιτικών εξελίξεων, ο Nikolai Dante προσπαθεί να μείνει ουδέτερος και να γοητεύει όμορφες κυρίες. Δεν θα χρειαστεί πολύ, όμως, μέχρι να μπει και ο ίδιος στο μάτι του κυκλώνα και να οδηγήσει τις εξελίξεις σε περιοχές που και ο ίδιος δεν θα το ήθελε.

O Robbie Morrison με τον Simon Frazer δημιούργησαν έναν υπέροχο χαρακτήρα. Προσωπικά, με εντυπωσιάζει το θάρρος του Morrison να φτιάξει μια ολοκληρωμένη ιστορία, με αρχή και συγκεκριμένο τέλος (και πάμπολλες εκπλήξεις στο ενδιάμεσο). Η ιστορία αυτή ξεκινά με έναν σχετικά ανέμελο τρόπο στο παρόν volume.

Warp Factor: Στη δεκαετία του ’90, τα δικαιώματα του 2000AD τα είχε η δανέζικη Egmont, η οποία είχε προσπαθήσει να αλλάξει/φρεσκάρει το ύφος του περιοδικού, με όχι πάντα επιτυχημένα αποτελέσματα (όπως το ακυρο Sex Issue) και με πτώση των πωλήσεων, που οδήγησε το 2000AD στα όρια της παύσης της κυκλοφορίας. Τα δικαιώματα τα πήρε τον Ιούνιο του 2000 η Rebellion, η οποιά αρχικά απλά ενδιαφερόταν να φτιαξει κάποια video games με χαρακτήρες του 2000AD και ουσιαστικά έδωσε στο comic νέα πνοή και ώθηση, ώστε 16 χρόνια αργότερα, να φτάνουμε στο τεύχος 2000.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1