Top 10 Introduction To 2000AD Stories

Δέκα προτάσεις για μια πρώτη επαφή με την ιστορική ανθολογία
6

Slaine: The Horned God

WriterPat MillsArtistSimon Bisley

Μα καλά, τί γυρεύει μια fantasy ιστορία στα καλύτερα ενός science fiction comic;

O Pat Mills είναι δημιουργός του 2000AD και ένας από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς συγγραφείς στην ιστορία των βρετανικών comics. Είναι, επίσης, δημιουργός κάποιων από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες των βρετανικών comics και του 2000AD, ένας εκ των οποίων είναι και ο Slaine. Τί είναι, όμως, ο Slaine;

Κατ’ αρχάς, ο Slaine δεν είναι και δεν έχει καμια σχέση με τον Conan, και τα comics του ελάχιστη σχέση έχουν με αυτό που σκεφτόμαστε ως “fantasy”. Έχει περισσότερο να κάνει με τις κέλτικες παραδόσεις και τη σχέση του Pat Mills με τη θρησκεία (ή μάλλον, την απέχθεια του για αυτή). Και σε αυτήν εδώ την ιστορία, το ποιός είναι o Slaine και τί είναι τα comics του, αποτυπώνεται καθαρότερα από ποτέ άλλοτε. Η σχέση του με τη θρησκεία, τους ιερείς, τη Θεά Γη, αποτυπώνονται ξεκάθαρα στις σελίδες του comic.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Warp Factor: Το να βρεθεί ο διαδοχος του Glenn Fabry στο artwork ήταν πολύ δύσκολο. Η επιλογή του Simon Bisley, ο οποίος ήταν ένας αρκετά νέος σχεδιαστής, κάθε άλλο παρά ασφαλής είχε θεωρηθεί. Βέβαια, μετά τη δουλειά του Bisley στο THE HORNED GOD, η αναζήτηση για τον επόμενο σχεδιαστή ήταν ακόμα δυσκολότερη. Ουσιαστικά, πολλές φορές έχει αναφερθεί ότι το artwork του THE HORNED GOD κακόμαθε τους αναγνώστες, που αναζητούσαν fully painted artwork με εξαιρετική λεπτομέρεια, τόσο στις επόμενες ιστορίες του Slaine, όσο και στις υπόλοιπες. Ως αποτέλεσμα, είχαμε στις σελίδες του 2000AD, μια σειρά από “Bisley clones” (με καλά ή όχι και τόσο καλά αποτελέσματα… αλλά σίγουρα χωρίς το φοβερό coolness του Bisley), ενώ χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ώσπου να βρεθεί artist να στεριώσει στο SLAINE.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1