Civil War II: Choosing Sides #6

Στις παρυφές του υπερηρωικού εμφυλίου!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Civil War II: Choosing Sides #6

WritersChelsea Cain, Christina Strain, Declan ShalveyArtistsDeclan Shalvey, Sana Takeda, Alison SampsonPublisherMarvel Comics

Το CHOOSING SIDES είναι μια spin-off σειρά του CIVIL WAR II, που δείχνει τι κάνουν διάφοροι χαρακτήρες στις παρυφές του καινούριου υπερηρωικού εμφυλίου. Κάθε τεύχος έχει τρεις μικρές ιστορίες, από διαφορετικούς συγγραφείς και σχεδιαστές.

Στο #6 συναντάμε πρώτα τη Jessica Jones. Ψάχνει, για λογαριασμό του Tony Stark, το παρελθόν του Ulysses Cain, μήλον της Έριδος του CIVIL WAR II. Σκοπός της είναι να βρει αν τα οράματά του είναι προϊόν κάποιας προκατάληψης. Έξυπνο σενάριο από την Chelsea Cain, με χιούμορ και μια ηρωίδα που δε χρησιμοποιεί υπερδυνάμεις. Το σχέδιο της Alison Sampson έχει πολλές λεπτομέρειες και ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες μιας “καθημερινής” ιστορίας.

Η επόμενη ιστορία παρουσιάζει την White Fox. Η Captain Marvel μαζεύει συμμάχους σε ολόκληρο τον κόσμο και φτάνει μέχρι τη Νότιο Κορέα, αναζητώντας μια Kitsune. Το σενάριο της Christina Strain καταφέρνει να δώσει ακόμα και πολιτικό στίγμα, μέσα σε ελάχιστες σελίδες. Την παράσταση, βέβαια, κλέβει το σχέδιο της Sana Takeda, της οποίας κάθε panel είναι προσφορά στην ανθρωπότητα.

Τέλος, έχουμε τον επίλογο μιας ιστορίας που εκτάθηκε σε ολόκληρο το CHOOSING SIDES. Ο… “Samuel L. Jackson” Nick Fury ψάχνει να βρει προδότες του S.H.I.E.L.D. μέσα στον ίδιο τον οργανισμό ασφαλείας. Το πλέον αδιάφορο σενάριο και σχέδιο, από τον Declan Shalvey.

Αν και η σειρά δεν ξεχώρισε, είχε, ωστόσο, κάποια ενδιαφέροντα κομμάτια, παραδείγματα των οποίων φάνηκαν στο τελευταίο της τεύχος.