Top 100 DC Comics

80-71: The one where Barry Allen returns from the dead!

Σε αυτή τη δεκάδα, περισσότεροι από δύο χαρακτήρες επιστρέφουν στη ζωή, ενώ δεν λείπουν ούτε οι βομβαρδισμοί, τα ένοχα μυστικά και τα team-ups! Μια συνηθισμένη λίστα με comics, με λίγα λόγια!

80

Swamp Thing (Wein/Wrightson)

1972WriterLen WeinArtistBernie WrightsonDC Comics

Το 2005, στο παλιό site του Comicdom (τώρα πλέον archive) είχα γράψει ένα από τα αγαπημένα μου Comicdom Files. Σας προτρέπω να το διαβάσετε και να επιστρέψετε εδώ. Το κάνατε; Ωραία!

Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας αυτό το κείμενο, κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα. Θα μπορούσα απλά να το αντιγράψω εδώ, αλλά αυτό θα ήταν άδικο για τον κατά μια δεκαετία (και κάτι παραπάνω) νεότερο εαυτό μου.

Τα συναισθήματά μου για αυτό το comic είναι προφανή, το βάρος της δημιουργίας του αδιαμφισβήτητο, η ποιότητα της δουλειάς μοναδική. Σαν μια cult δημιουργία, δεν σταματά να μαγεύει κάθε φορά που την βιώνεις, όσο και αν περνάνε τα χρόνια. Το SWAMP THING θα έπρεπε να είναι στην καρδιά κάθε πραγματικού φίλου των comics. Δεν είναι συχνό το φαινόμενο που μια μη superhero δημιουργία της 9ης Τέχνης μπορεί και σπάει το εξωτερικό πέπλο της συλλογικής συνείδησης και καταφέρνει να τοποθετηθεί εκεί μόνιμα, στο ράφι με τα υπόλοιπα μυθικά τέρατα της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου.

Μην πτοείστε από την υψηλή θέση σε αυτή την λίστα. Το comic ως δημιουργία είναι τόσο σημαντικό, που ανήκει δικαιωματικά σε ένα Hall of Fame of Landmark Comics, παραμένει όμως πάντα cult (και στη λίστα μας!). Στο κάτω-κάτω, ο μάγος Alan Moore σε ποιον τίτλο θα μας μάγευε χρόνια αργότερα στο αριστουργηματικό SAGA OF THE SWAMP THING; Διαβάστε το (και αυτό και του Moore).

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71