Top 10 Villain Vs Villain Battles

Μερικές μάχες δεν χρειάζονται υπερήρωες για να είναι επικές!

Όλοι όσοι διαβάζουμε comics, έχουμε δει χιλιάδες μάχες, στις οποίες ο κεντρικός ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με τις δυνάμεις του κακού, με την έκβαση της μάχης να είναι συνήθως πολύ προβλέψιμη: ο καλός κερδίζει και αποχωρεί στο ηλιοβασίλεμα μαζί με την κοπέλα του, ενώ το κοινό τον αποθεώνει – ή κάτι παρόμοιο.

Αρκετά πιο απρόβλεπτες, όμως, είναι οι αναμετρήσεις μεταξύ των κακών. Οι χαρακτήρες των supervillains είναι συχνά πιο καλογραμμένοι και ελκυστικοί από τους αντίστοιχους ήρωες που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα οι κόντρες μεταξύ τους να είναι κι αυτές πιο ενδιαφέρουσες! Εδώ, λοιπόν, θα δείτε τις δέκα καλύτερες, τις δέκα πιο καταστροφικές, τις δέκα πιο επικές, τις σπουδαιότερες μάχες μεταξύ των supervillains στην ιστορία των comics!

10

Green Goblin vs. Hobgoblin (Amazing Spider-Man #312)

1989WriterDavid MichelinieArtistTodd McFarlaneMarvel Comics

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο Spidey δεν τα πάει καλά με τα τελώνια – είτε αυτά είναι πράσινα, είτε είναι πορτοκαλί! Μέσα στα χρόνια, δεκάδες άτομα υιοθέτησαν την ταυτότητα του Green Goblin, αλλά και του Hobgoblin, σπέρνοντας το χάος στη ζωή του Peter Parker. Φυσικά, εκτός από την αρχέγονη βεντέτα με τον Spider-Man, οι δύο Goblins διατηρούν έχθρα και μεταξύ τους!

Στο AMAZING SPIDER-MAN #312, ο Hobgoblin, στην αναζήτησή του για την φόρμουλα του Norman Osborn, αποφασίζει να επισκεφτεί τον Harry Osborn, για να του πει ένα γεια και να τον απειλήσει, ώστε να μάθει πού έκρυψε ο πατέρας του το πανίσχυρο αυτό όπλο. Με τον Hobgoblin να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειάς του, ο Harry αποφασίζει να ξαναφορέσει τη στολή του Green Goblin και να αντεπιτεθεί. Οι δυο τους καταλήγουν σε μια αιματηρή αναμέτρηση, με τους αντιπάλους να χρησιμοποιούν κάθε είδους μέσο για να κερδίσουν.

Τελικά, αν και υπονοείται ότι ο Hobgoblin είναι κάπως πιο δυνατός, ο Harry καταφέρνει να τον απωθήσει, με την βοήθεια του Spidey.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1