The Flash #15

Κυνηγώντας rogues στην Central City
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Flash #15

WriterJoshua WilliamsonArtistCarmine Di GiandomenicoPublisherDC Comics

Σε αντίθεση με το JUSTICE LEAGUE VS. SUICIDE SQUAD, το οποίο δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις, η δουλειά του Williamson στο FLASH νομίζω πως είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του Rebirth. Και αυτό γιατί, συνδυάζοντας τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της πολύχρονης ιστορίας του χαρακτήρα με αυτά της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς, το FLASH αποτελεί κάθε μήνα ένα σταθερά καλό ανάγνωσμα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η επιστροφή των Rogues είναι μια καλοδεχούμενη εξέλιξη. Στο προηγούμενο τεύχος, ο Barry Allen αναζητούσε στοιχεία για να εντοπίσει τα ίχνη τους. Εδώ, καταφέρνει να τους βρει, αλλά τελικά τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο τεύχος έχει ο Mirror Master, ο οποίος κάνει επίδειξη του εύρους των ικανοτήτων του και αποδεικνύει γιατί αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους αντιπάλους του χαρακτήρα.

Ο Williamson έχει δηλώσει επανειλημμένα πως είναι fan του Wally West και, πράγματι, ο τρόπος που γράφει τον Flash θυμίζει τις εποχές που αυτός μεγαλουργούσε στα χέρια του Waid, και αργότερα του Johns. Ειδικά η αποτύπωση των Rogues, κάποια στιγμή, μου δημιούργησε την αίσθηση πως διάβαζα ένα χαμένο story arc από το run του τελευταίου.

Το σχέδιο του Di Giandomenico συνεχίζει να κινείται σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στον τρόπο που αποτυπώνει την Speed Force, και γενικότερα τις κινήσεις, στο χαρτί. Αν και η εξέλιξη και το τέλος της ιστορίας μοιάζουν κάπως προκαθορισμένα, ο τρόπος με τον οποίο δομείται η ιστορία παραμένει εξαιρετικός, καθιστώντας το FLASH ένα από τα καλύτερα superhero comics εκεί έξω.