Top 10 Captain Cold Stories

Δέκα ιστορίες για να γνωρίσετε τον αρχηγό των Rogues

Ο Captain Cold εμφανίστηκε για πρώτο φορά το 1957 στο SHOWCASE #8 και αποτέλεσε έναν από τους πρώτους εχθρούς που αντιμετώπισε ο Barry Allen ως Flash. Τα χρόνια που ακολούθησαν, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο σύνθετους χαρακτήρες που έχουν περάσει από τα comics της DC, ενώ θα τον βρείτε να φιγουράρει ψηλά σε όλες τις λίστες με τους καλύτερους villains όλων των εποχών.

Έχοντας έναν δικό του ηθικό κώδικα, τον οποίο όμως μοιράζεται με τους υπόλοιπους Rogues, ο Captain Cold τα τελευταία χρόνια έγινε πιο διάσημος μέσα από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στις σειρές του CW. Δικαίως λοιπόν, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη δημιουργία του, σας παρουσιάζουμε δέκα ιστορίες από τα comics της DC, για να γνωρίσετε καλύτερα τον χαρακτήρα.

10

Flash Vol. 1 #114

1960WriterJohn BroomeArtistCarmine InfantinoDC Comics

Η τρίτη εμφάνιση του Captain Cold έγινε στο FLASH #114 και κατά τη γνώμη μου αποτελεί μια από τις καλύτερες πρώιμες ιστορίες του χαρακτήρα. Ο villain δραπετεύει από τη φυλακή κι εξομολογείται τον έρωτα του στην Iris West, αφού πρώτα έχει παγώσει την Central City και όλους τους κατοίκους της. Και φυσικά, ο μόνος τρόπος για να ξεπαγώσουν είναι να δεχθεί η Iris να τον παντρευτεί. Όπως είναι αναμενόμενο, ο Flash εμφανίζεται για να σώσει την ημέρα και ο Captain Cold επιστρέφει στη φυλακή.

Μπορεί το σενάριο του John Broome να μην κερδίζει Oscar πρωτοτυπίας αλλά, δεδομένου ότι μιλάμε για το 1960, εδώ υπάρχουν πολλά από τα στοιχεία που στο μέλλον θα καταστήσουν τον Leonard Snart έναν από τους πιο ενδιαφέροντες villains ever. Και φυσικά όλα αυτά δια χειρός του σπουδαίου Carmine Infantino.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1