The Batman Who Laughs #1

Yπερηρωικό torture porn;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Batman Who Laughs #1

WriterJames Tynion IVArtistRiley RossmoPublisherDC Comics

Μια ακόμη από τις one-shot ιστορίες που συνοδεύουν το DARK NIGHTS: METAL, το THE BATMAN WHO LAUGHS, μας παρουσιάζει το origin του τελευταίου και βασικότερου μέλους των Dark Knights: το ομολογουμένως τρομακτικό από πλευράς design, πάντρεμα Joker και Batman, το οποίο γίνεται εξίσου τρομακτικό και από πλευράς χαρακτήρα, αν σκεφτεί κανείς ότι συνδυάζει την σαδιστική παράνοια του πρώτου με την ψυχρή μεθοδικότητα του δεύτερου.

Για άλλη μια φορά έχουμε ένα τεύχος που μοιάζει βεβιασμένο, προσπαθώντας να ξεμπερδεύει με τα απαραίτητα μιας ιστορίας ειπωμένης χωρίς πολλή όρεξη. Η γραφή του James Tynion IV είναι σίγουρα προσεγμένη, ωστόσο, ο περιορισμένος αριθμός των σελίδων δεν επιτρέπει στην πλοκή να αναπτυχθεί σωστά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, η ιδιαίτερα σκοτεινή ιστορία, σε συνδυασμό με την τηλεγραφική αφήγηση που είχαν όλα τα one-shots της σειράς, κάνει το THE BATMAN WHO LAUGHS να μοιάζει σε ορισμένα σημεία με υπερηρωικό torture porn, υποβάλλοντας μας σε ιδιαίτερα σκληρές σκηνές που, αντί να έχουν το impact που θα έπρεπε, σε αφήνουν με την αίσθηση ότι δεν “κερδήθηκαν” από τους δημιουργούς.