Mystik U #1

Μέτριο από κάθε άποψη
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mystik U #1

WriterAlisa KwitneyArtistMike NortonPublisherDC Comics

Το πολυπληθές καστ των μαγικών χαρακτήρων της DC συνθέτει έναν πολύ ενδιαφέροντα μικρόκοσμο μέσα στο ευρύτερο Universe, γεμάτο μάγους, δαίμονες και μαγικά πλάσματα.

Όταν αυτοί οι χαρακτήρες τυχαίνουν καλής μεταχείρισης, μπορούν να προκύψουν μοναδικές ιστορίες, με το BOOKS OF MAGIC, το THE SANDMAN και το HELLBLAZER, να αποτελούν μόνο λίγα εύκολα παραδείγματα. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να πάρει όλους αυτούς τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και να τους πετάξει σε ένα μηδενικής πρωτοτυπίας σενάριο, όπου φοιτούν σε ένα μαγικό πανεπιστήμιο. Και αυτή είναι, τελικά, η προσέγγιση που επιλέγει το νέο mini series, MYSTIK U.

Η Zatanna και η Rose Psychic, μετά την αποτυχία τους να σταματήσουν κάποιο μυστηριώδες κακό που ακούει στο όνομα Malevolence, φτιάχνουν ένα νέο timeline, το οποίο περιλαμβάνει ένα Πανεπιστήμιο Μαγείας, στο οποίο η Rose είναι διευθύντρια, ενώ η Zatanna σπουδάζει μαζί με τον Sebastian Faust, τον Sargon, την Enchantress και την πρωτοεμφανιζόμενη Pia Morales.

Στο Hogwarts της DC, η μαγεία λέγεται Magick (ναι, με k στο τέλος) και διάφοροι γνωστοί χαρακτήρες εμφανίζονται σε ρόλους που κυμαίνονται από το εκνευριστικά προφανές μέχρι το άβολα cringey: Η Madame Xanadu διδάσκει μαντική, ο Mister E. παίζει τον ρόλο του στρυφνού Snape της σχολής, ο Cain και ο Abel είναι κάποιου είδους γραμματείς, και οι τρεις Μοίρες του Sandman είναι οι μαγείρισσες της λέσχης.

Χωρίς να είναι πραγματικά κακό, το MYSTIK U, με μια μέτρια προσέγγιση στο τι είναι fantasy και μια εξίσου μέτρια προσέγγιση στο τι είναι teen drama, εν τέλει καταφέρνει απλώς να αδικήσει χαρακτήρες που άξιζαν κάτι πολύ καλύτερο.