Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Garon Tsuchiya

Ο συγγραφέας του Old Boy

Πριν λίγες ημέρες, βγήκε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του συγγραφέα ενός από τα σημαντικότερα manga όλων των εποχών, του OLD BOY, Garon Tsuchiya.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του Twitter του περιοδικού MONTHLY COMIC BEAM, της εκδοτικής Kadokawa, που ενημέρωνε πως ο μεγάλος Ιάπωνας δημιουργός έφυγε σε ηλικία 70 ετών.

Ο Garon Tsuchiya, γνωστός και με το ψευδώνυμό του, που ήταν φόρος τιμής στον Bob Marley, Marley Carib, ξεκίνησε την καριέρα του το 1986, συνεργαζόμενος με τον Akyo Makata στα AHOMANSU και MEISOUOU BOODAA, συνεχίζοντας μετά με τον Kaiji Kawaguchi στο HARD & LOOSE. Στα 90s, αφού συνεργάστηκε με τον Jiro Taniguchi για τα BLUE FIGHTER, KNUCKLE WARS και LIVE! ODYSSEY, ήρθε η ώρα του OLD BOY, σε σχέδιο Nobuaki Minegishi. Έκτοτε, το OLD BOY μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη τρεις φορές, από Νότια Κορέα, Ινδία και ΗΠΑ, ενώ το 2007 κέρδισε και βραβείο Eisner, για την καλύτερη ξενόγλωσση έκδοση comic.

Επίσης, έκανε το HARD CORE: HEISEI JIGOKU BROTHERS, σε σχέδιο Takashi Imashiro, ενώ τα τελευταία χρόνια έγραφε το REVERSE EDGE: OKAWABATA TANTEISHA, σε σχέδιο Akio Tanaka.