Ο Bendis Αποκαλύπτει Τα DC Projects Του

Βασικά, αρχίζουν με "Super" και τελειώνουν σε "Man"...

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Brian Michael Bendis μετακομίζει στη DC και τώρα αποκάλυψε τα σχέδια του όσον αφορά στα projects που θα αναλάβει στην εκδοτική.

Αρχικά, είχαμε πληροφορηθεί ότι ο Bendis θα κάνει το ντεμπούτο του στη DC με το ACTION COMICS #1000, σε μια ιστορία σε σχέδιο του Jim Lee. Όπως αποκαλύπτει ο Bendis “δεν πρόκειται απλά για μια τυχαία back-up ιστορία. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας που ετοιμάζουμε και μερικές μεγάλες “βόμβες” ετοιμάζονται να σκάσουν στη ζωή του Superman. Και δύο από αυτές θα είναι σε αυτό το τεύχος. Συνεπώς, πρόκειται για μια μεγάλη πρώτη γεύση του τι ετοιμάζουμε και του τι έρχεται στη ζωή του Superman”.

Στη συνέχεια, ο Bendis, σε στυλ John Byrne, θα γράψει μια σειρά που θα ονομάζεται MAN OF STEEL και θα αποτελείται από 6 εβδομαδιαία τεύχη, τα οποία θα σχεδιάσουν οι Kevin Maguire, Ivan Reis, Doc Shaner, Ryan Sook, Jason Fabok και Adam Hughes. Τα τεύχη αυτά θα ακολουθήσουν τα γεγονότα του ACTION COMICS #1000 και θα μας εισάγουν καλύτερα στο νέο status quo του χαρακτήρα, παρουσιάζοντάς μας παράλληλα έναν νέο αντίπαλο, που συνδέεται με τις ρίζες του ήρωα.

Και αν όλα αυτά δεν σας έφτασαν, τότε θα χαρείτε – ή και όχι – να μάθετε ότι ο Bendis στη συνέχεια θα αναλάβει τη συγγραφή των μηνιαίων SUPERMAN και ACTION COMICS, αντικαθιστώντας τους Peter Tomasi, Patrick Gleason and Dan Jurgens. Η σειρά SUPERMAN, μάλιστα, ετοιμάζεται για ένα ακόμη reboot, με ένα νέο πρώτο τεύχος, ενώ το ACTION COMICS θα συνεχίσει κανονικά. Ο Bendis υποστηρίζει πως έχει σκοπό να επαναφέρει τον ήρωα στις ρίζες του, καθώς και ο ίδιος, όπως οι Jerry Siegel και Joe Shuster, ήταν ένα νεαρό εβραιόπουλο από το Cleveland, και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισε να αναλάβει το project.

Παράλληλα, η Jinxworld, που αποτελεί τη στέγη για όλα τα creator-owned comics του Bendis, όπως το SCARLET και το POWERS, θα μεταφερθεί στη DC, ενώ νέοι τίτλοι θα έρθουν να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες. Τέλος, στο στιλ της Young Animal του Gerard Way και της WildStorm του Warren Ellis, ο Bendis θα αναλάβει ένα δικό του imprint στη DC, το οποίο θα περιλαμβάνει μερικούς κλασικούς και διάσημους χαρακτήρες της εταιρίας, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά.