Gideon Falls #1

Ένα "κινηματογραφικό" comic
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Gideon Falls #1

WriterJeff LemireArtistAndrea SorrentinoPublisherImage Comics

Εάν θα έπρεπε να χαρακτηριστεί το πρώτο τεύχος του GIDEON FALLS με μια λέξη, τότε αυτή θα ήταν κινηματογραφικό. Η αισθητική του συγκεκριμένου δημιουργήματος έχει μια ιδιαιτερότητα στον τρόπο που “καδράρονται” οι τοποθεσίες, σε τέτοιο σημείο που νομίζεις πως παρακολουθείς κινηματογράφο. Για να λέμε την αλήθεια, λίγες φόρες τυχαίνει να έρθει κάποιος αντιμέτωπος με ένα τέτοιο comic που καταφέρνει να προσφέρει τη συγκεκριμένη αίσθηση στον αναγνώστη.

Ωστόσο, οι ιδιαιτερότητες του GIDEON FALLS δεν σταματούν στο “καδράρισμα” και την κινηματογραφική αισθητική, αλλά και σε άλλα ευρήματα που έχουν να κάνουν με τεχνάσματα των χρωμάτων.

Ένα από αυτά παρατηρείται στις εμμονές που μαστίζουν τον πρωταγωνιστή καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Σε μερικά panels, σε μια συγκεκριμένη στιγμή, που ο Νοrton μαζεύει εμμονικά αντικείμενα, καταφέρνει να συγκρατηθεί προσωρινά από την ορμή του να συλλέξει μια πρόκα. Δυστυχώς, όμως, η εμμονή του τον καταδυναστεύει και του επιβάλει να βαδίσει στο δρόμο για την ικανοποίησή της. Η καταδυνάστευση του Norton από την εμμονή απεικονίζεται περίτεχνα, χάρη στον Andrea Sorentino, o οποίος παίρνει με ευκολία τα εύσημα για την αξιοθαύμαστη δουλειά που έχει κάνει.

Τέλος, σεναριακά επιτρέψτε μου να μην αποκαλύψω περισσότερα, ώστε να ανακαλύψετε από μόνοι σας την ιστορία και να βυθιστείτε στον κόσμο του μυστηρίου.