Eternity Girl #3

Αρκετά ενδιαφέρον, αλλά όχι πρωτότυπο...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Eternity Girl #3

WriterMagdalene VisaggioArtistSonny LiewPublisherDC Comics (Young Animal)

Έχοντας ως starting point την ιστορία “Facade” του τεύχους #20 του THE SANDMAN, όπου η Element Girl προσπαθούσε να δώσει τέλος στη ζωή της, το ETERNITY GIRL επιχειρεί να επεκτείνει την ιστορία της υπερηρωίδας που νιώθει ότι δεν ανήκει πια στον κόσμο της, αλλά χρησιμοποιεί έναν νέο χαρακτήρα για να το πετύχει.

Το ψυχεδελικό, αυτοκαταστροφικό ταξίδι της Eternity Girl, στην προσπάθειά της να βγει από τον αέναο κύκλο θανάτων και αναστάσεων, στον οποίο μας έχουν συνηθίσει τα αμερικανικά comics, έχει ένα άρωμα από ιστορίες προηγούμενων δεκαετιών, προσφέροντας μια αποδόμηση του superhero genre, η οποία έχει μεν ενδιαφέρον, αλλά έχει και το μειονέκτημα ότι την έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, ιδίως σε τίτλους της DC.

Η εικονογράφηση του Sonny Liew, που δίνει μορφή στην, κατά τα άλλα, συμπαθέστατη πρωταγωνίστρια που προσπαθεί να καταστρέψει το σύμπαν, είναι τελικά το στοιχείο που δίνει στο ETERNITY GIRL ένα πιο σχετικό με την εποχή look (πιο “Young Animal”, θα λέγαμε) και δημιουργεί την αίσθηση ότι η ιστορία που διαβάζουμε αξίζει να (ξανα)ειπωθεί.