Man of Steel #4

Όλο και χειρότερα…
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Man of Steel #4

WriterBrian Michael BendisArtistsKevin Maguire, Jason FabokPublisherDC Comics

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, ήμουν ενάντια στην μεταγραφή του Brian Michael Bendis στην DC, πόσο μάλλον στο να αναλάβει τα comics του Superman. Πλέον, μπορώ να πω ότι επιβεβαιώθηκα, καθώς είναι προφανές ότι ο Bendis ήταν όντως η χειρότερη δυνατή επιλογή.

Κι εξηγούμαι. O συγγραφέας μας παρουσίασε μια καινούργια απειλή, η οποία συνδέεται με το παρελθόν του Superman. Όμως, ο Rogol Zaar είναι εξαιρετικά αδιάφορος και μοιάζει να έχει βγει από το εγχειρίδιο των αποτυχημένων villains των 90s. Η μεταξύ τους μάχη, που εκτυλίσσεται στο μεγαλύτερο μέρος του τεύχους, θυμίζει αρκετά το αχρείαστο κλωτσομπουνίδι που έκανε την τελευταία ώρα της ταινίας MAN OF STEEL απάλευτη, ενώ το σχέδιο του Kevin Maguire απέχει αρκετά από αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε την καλύτερη δουλειά του. Όμως, τίποτα από αυτά δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τεύχους.

Οι διάλογοι είναι απαράδεκτοι (ακόμη και για τα standards του Bendis) ενώ η καταστροφή της Kandor και του Fortress of Solitude δεν εξυπηρετεί κανένα αφηγηματικό σκοπό πέραν του “κοιτάξτε τι μπορώ να κάνω”. Αφήστε που, όπως φαίνεται, καλά θα κάνουμε να ξεχάσουμε τον Superdad που αγαπήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά, ούτε κάτι από αυτά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τεύχους.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο Bendis δεν ξέρει να γράφει superhero comics. Και όταν καλείται να γράψει τον σπουδαιότερο superhero όλων των εποχών, όλα τα ελαττώματά του γίνονται ξεκάθαρα ακόμη και στους πιο ένθερμους υποστηρικτές του. Αν κρίνουμε με βάση το παρελθόν του στη Marvel, μην τρέφετε καμία ελπίδα.

It will only get worse…