B.P.R.D: The Devil you Know #8

Ένας αέρας “φινάλε” στην ατμόσφαιρα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

B.P.R.D: The Devil you Know #8

WriterMike MignolaArtistScott AlliePublisherDark Horse Comics

Ο “Big Red” επέστρεψε, αλλά κανείς δεν φαίνεται πολύ ενθουσιασμένος με αυτό. Ούτε καν ο ίδιος. Και, ενώ η απροθυμία του Hellboy να επιστρέψει στην ενεργό δράση μπορεί να βγάζει νόημα από πλευράς character development, η απουσία οποιαδήποτε αίσθησης δακρύβρεχτου reunion δίνει ένα αποτέλεσμα που, αν και απρόβλεπτο, μοιάζει προς το παρόν λίγο underwhelming.

Η πλοκή του B.P.R.D., ωστόσο, προχωράει, παλιοί γνωστοί εμφανίζονται ξανά στο προσκήνιο και το βασικό πρόβλημα που θα μας απασχολήσει για τα επόμενα (μάλλον αρκετά) τεύχη είναι οι δαιμονικοί συγγενείς του Hellboy που βρίσκονται πλέον στη Γη, μετά τις αναταραχές που προκάλεσαν στην Κόλαση τα γεγονότα του HELLBOY: IN HELL, όταν ο κερασφόρος πρωταγωνιστής ούτε λίγο ούτε πολύ σκότωσε τον Διάβολο.

Το B.P.R.D. έχει γενικά μεγάλη ιστορία με το να μας πείθει ότι κάτι πολύ σημαντικό πρόκειται να συμβεί και να τα χαλάει στην εκτέλεση, αλλά αυτή τη φορά, με την επανένωση της αρχικής τριάδας των Hellboy, Abe Sapien και Liz Sherman, υπάρχει ένας αέρας “φινάλε” στην ατμόσφαιρα, που είναι δύσκολο να αγνοηθεί.