B.P.R.D.: The Devil You Know #10

Δεν είναι η επιστροφή που θέλαμε...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

B.P.R.D.: The Devil You Know #10

WritersMike Mignola, Scott AllieArtistLaurence CampbellPublisherDark Horse Comics

Καθώς φαίνεται να πλησιάζουμε προς το τέλος, δεν μπορώ παρά να σχολιάσω ότι τα πάντα μοιάζουν λίγο απογοητευτικά.

Λίγο η εικονογράφηση του Laurence Campbell που δεν έχει το iconic ύφος του Mike Mignola, του Duncan Fegredo ή του Guy Davis, λίγο η επανένταξη του Hellboy στην ομάδα της Liz και του Abe, η οποία έγινε βεβιασμένα, χωρίς την παραμικρή απόπειρα για συναισθηματικά reunion, το THE DEVIL YOU KNOW μοιάζει άψυχο και κενό από τους πλούσιους δραματικά χαρακτήρες που γνωρίσαμε παραδείγματος χάριν στην εποχή του “War On Frogs”, πόσο μάλλον από την αίσθηση της σκοτεινής, αλλά παράλληλα fun περιπέτειας του αρχικού HELLBOY. Οι χαρακτήρες μοιάζουν με συναισθηματικά νεκρά punching bags, ενώ γνώριμοι villains επανεμφανίζονται μόνο και μόνο για να πεθάνουν στα γρήγορα και σαν κομπάρσοι.

Οι τελευταίες σελίδες του τεύχους προσφέρουν μια υπόνοια προσπάθειας για αξιοπρεπές φινάλε, αλλά η μέχρι τώρα πορεία του THE DEVIL YOU KNOW το κάνει να μοιάζει περισσότερο με φθηνή απόπειρα να ξαναχρησιμοποιηθεί ένας γνωστός χαρακτήρας από την αρχή της ιστορίας του HELLBOY, παρά σαν πανέξυπνο twist που οι δημιουργοί είχαν σκεφτεί εξαρχής. Δεν αποκλείεται οι Mignola και Allie να κρατάνε κάποιο καλό χαρτί για το τέλος (το Mignola-verse έχει αρκετά παραδείγματα εντυπωσιακών τρίτων πράξεων στο ιστορικό του), αλλά σίγουρα η επιστροφή του Big Red θα μπορούσε να έχει τύχει και πολύ καλύτερης μεταχείρισης.