Top 100 Overrated Comics

40-31: Overrated Days

Hμέρες σκοτεινές, ημέρες παλιές, ημέρες εναλλακτικές, ημέρες astonishing και χωρίς ένα πολύ βασικό χρωμόσωμα. Η επόμενη δεκάδα έχει τα πάντα και το Top 100 Overrated Comics συνεχίζεται!

40

Identity Crisis

2004WriterBrad MeltzerArtistRags MoralesDC Comics

Στην προσπάθειά του να εισάγει “ωριμότητα” στον κόσμο των υπερηρώων, καταλήγει να γίνεται εκνευριστικά ανώριμο και να αποτυγχάνει στα πάντα.

Ένα comic σαν το IDENITY CRISIS είναι βαθιά προβληματικό. Κι αυτό γιατί, παρ’ όλα του τα προβλήματα, είναι πολύ καλό τεχνικά, πείθοντας έτσι τον αναγνώστη ότι οι δημιουργοί ξέρουν πώς να προσεγγίσουν τα θέματα της ιστορίας σωστά, πάσχοντας από την πάθηση που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε “σύνδρομο Christopher Nolan”. Για παράδειγμα, η εικονογράφηση του Rags Morales καταφέρνει πάρει έναν χαρακτήρα σαν τον Elongated Man και να βγάλει συναισθηματική αντίδραση από τον αναγνώστη. Η σκηνή με τον Deathstroke είναι μια από τις πιο άριστα σκηνοθετημένες μάχες σε superhero comic. Ακόμη και η κεντρική ιδέα της ιστορίας, που επικεντρώνεται στους “απλούς” ανθρώπους, που περιστοιχίζουν τους υπερήρωες στις καθημερινές ζωές τους, δεν είναι κακή.

Αυτό το φαινομενικά καλοδουλεμένο περιτύλιγμα, όμως, δεν θα έπρεπε να μας λέει τίποτα, όταν, στο εσωτερικό, τα πάντα είναι λάθος. Από τον χειρισμό του βιασμού ως κάτι που κάνουν οι “κακοί”, από το οποίο οι “καλοί” πρέπει να προστατεύσουν τις γυναίκες τους, μέχρι το plot-twist παρωδία του φινάλε, που υποβαθμίζει το αξιοπρεπέστατο pacing ιστορίας μυστηρίου που καταφέρνει να χτίσει ο Meltzer, το IDENTITY CRISIS αποπειράται να αφηγηθεί μια ιστορία, την οποία δεν έχει την ωριμότητα να προσεγγίσει σωστά. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά κακό.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31