Πολικός Παλαιστής

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Πολικός Παλαιστής

Writer/ArtistΜάνος ΛαγουβάρδοςPublisherΑυτοέκδοση

Στο φετινό Athens Con, ο Μάνος Λαγουβάρδος, πιστός στο ετήσιο πλέον ραντεβού του με τις αυτοεκδόσεις, μετά το απολαυστικό THE TEENIES! και το spin-off του, ALTER-U ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΟΝΙΚΑΣ, ξεκίνησε κάτι τελείως διαφορετικό.

Το ΠΟΛΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ είναι ένα νέο limited series τευχών, με πρωταγωνιστή έναν ξεπεσμένο παλαιστή και πρώην πρωταθλητή, τον Πολικό Πώλυ. Όμως, όταν εγκατέλειψε το ρινγκ, μετά από ένα πολύ άσχημο παιχνίδι της μοίρας, τη θέση του πήρε ο αρχιμαφιόζος Μπόμπυ Ντικ και οι παλαιστές του, της Κακιάς Φάρας, με αποτέλεσμα το άθλημα να γίνει βρώμικο και αυτοί αρχηγοί του υπόκοσμου.

Όλα εκτυλίσσονται σε ένα σύμπαν με εμφανείς επιρροές από BLACKSAD, καθώς άπαντες οι χαρακτήρες είναι ανθρωπόμορφα ζώα και το σχέδιο δίνει ακόμα μια φορά ρεσιτάλ, παραδίδοντας μία πολύ δυνατή σεναριακή ροή, γεμάτη δράση, ατμόσφαιρα και δράμα, εμπλουτισμένη με υπέροχο χρωματισμό. Μονάχα, μας αφήνει με ένα cliffhanger που θα το ζήλευαν τα καλύτερα manga, οπότε υπομονή μέχρι το επόμενο convention!