Age Of X-Man: Omega #1

Επιτέλους, τελείωσε το μαρτύριο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Age Of X-Man: Omega #1

WritersZac Thompson, Lonnie NadlerArtistSimone BuonfantinoPublisherMarvel Comics

Αν και χωρίς θρησκευτικές καταβολές, δεν γίνεται να μην αναφωνήσω “Θεέ μου, ευχαριστώ που επιτέλους τελείωσε αυτό το μαρτύριο που ονομαζόταν AGE OF X!”. Μιλάμε ίσως για το πιο ανούσιο X-related comic της τρέχουσας δεκαετίας – και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος – καθώς το εναλλακτικό σύμπαν, το οποίο παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, κράτησε πολύ περισσότερο απ’ όσο έπρεπε και πραγματικά δεν μας πρόσφερε απολύτως τίποτα.

Το φινάλε, ευτυχώς, πέρα από το δώρο του ότι κλείνει αυτή την ιστορία, διαβάζεται και ιδιαίτερα εύκολα. Όπως περίπου είχα προβλέψει όταν ξεκίνησε όλο αυτό, οι μεταλλαγμένοι τελικά αποκτούν το δώρο της επιστροφής στον πραγματικό κόσμο και στις αληθινές τους ζωές, ενώ ο X-Man μένει πίσω στο σύμπαν που δημιούργησε. Η αλληλεπίδραση του με τον Magneto και η μυστική συμφωνία την οποία τελικά κάνουν, είναι μάλλον το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του τεύχους, που ανοίγει τον δρόμο για το reunion της ομάδας των X-Men και το πέρασμα στην εποχή Hickman. Το σχέδιο είναι OK, χωρίς όμως να πω ότι ενθουσιάστηκα, αλλά σίγουρα είναι αρκετά καλύτερο από άλλα πράγματα που είδαμε όσο κράτησε το storyline.

Τα τελευταία χρόνια, συνεχώς προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας πως η κακή περίοδος που περνούν οι X-Men τελειώνει και, δυστυχώς, όλο τη βλέπουμε να επεκτείνεται. Σε περίπτωση που ούτε ο Hickman καταφέρει να τους δώσει το φιλί της ζωής, τείνω να πιστέψω ότι η ολική τους ακύρωση πιθανόν να είναι η μόνη αξιοπρεπής λύση.