Miles Morales: Spider-Man #10

Μια επέτειος χωρίς σπουδαίες συγκινήσεις
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Miles Morales: Spider-Man #10

WritersSaladin Ahmed, Javier GarronArtistsDavid Curiel, Annie WuPublisherMarvel Comics

Οχτώ χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, ο Miles Morales γιορτάζει 250 τεύχη! Ομολογώ πως δεν είμαι ιδιαίτερα πεπεισμένος σχετικά με την αξιοπιστία του συστήματος με το οποίο η Marvel μετράει αυτές τις επετείους, όμως καλύτερα να μην εστιάσω σε αυτό και να πάμε στην ουσία του τεύχους.

Ο Miles γιορτάζει με την οικογένεια του, όταν ο Peter Parker θα τον επισκεφτεί για να του δώσει μια νέα αποστολή. Αυτή θα τον οδηγήσει σε ένα εργαστήριο, όπου θα δεχτεί επίθεση από τον Green Goblin του Ultimate Universe, ενώ το τελικό χτύπημα θα δώσει ένας νέος χαρακτήρας, εν ονόματι Ultimatum, ο οποίος δείχνει εμπνευσμένος στιλιστικά από τους αυθεντικούς Ultimates. Η μάχη θα αφήσει τον ήρωα προβληματισμένο, ενώ στις τελευταίες σελίδες οι αναγνώστες θα μάθουν ποιος κρύβεται κάτω από τη μάσκα του villain.

Ακόμη και αν αγνοήσουμε το πόσο σπαστικά φέρεται ο Peter Parker και το πόσο ανόητο είναι το Ultimatum ως όνομα, η ιστορία και πάλι κινείται σε ψιλοαδιάφορα πλαίσια, με μόνο ίσως θετικό στοιχείο την επιστροφή του Ultimate Green Goblin, η οποία όμως επίσης επιβεβαιώνει το πόσο μεγάλο μπάχαλο επικρατεί στη Marvel.

Προσωπικά, αν και δεν υπήρξα ποτέ fan του Ultimate Universe, δε θα είχα πρόβλημα να το δω να επιστρέφει. Απλά κάτι μου λέει πως η επιστροφή του θα οδηγούσε σε ένα νέο μπέρδεμα, όπου συγγραφείς, editors και αναγνώστες θα πάλευαν να βγάλουν άκρη ως προς το τι ισχύει και τι όχι. Από την άλλη, βέβαια, πόσο απέχει αυτό από τη σημερινή κατάσταση της εταιρείας;