Batman #78

Η αγάπη άργησε 28 τεύχη
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #78

WriterTom KingArtistClay MannPublisherDC Comics

Το 2019 θα μείνει στη συνείδησή μου ως η χρονιά που αποδέχτηκα πως ο Tom King είναι πολύ χειρότερος δημιουργός απ’ ότι λέγεται εκεί έξω. Παρ’ όλα αυτά, το BATMAN παραμένει ένας τίτλος που συνεχίζω να παρακολουθώ με ενδιαφέρον, παρά τα μεγάλα ποιοτικά σκαμπανεβάσματα.

Το BATMAN #78, όμως, είναι ένα ακόμη παράδειγμα του τι πάει στραβά με τον συγγραφέα. Μετά το συγκλονιστικό φινάλε του τελευταίου τεύχους, ο King επιλέγει να αφήσει τους αναγνώστες να περιμένουν κι εστιάζει στο πώς ο Batman κάνει διακοπές με την Catwoman, προσπαθώντας παράλληλα να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Από τα πολλά, όμως, τεύχη της σειράς που παρακολουθήσαμε τη σχέση των δύο χαρακτήρων, αυτό μάλλον είναι το χειρότερο, καθώς αναπαράγει απλά όσα ήδη ξέραμε σε τέτοιο βαθμό που μου άφησε την αίσθηση πως κάποιους διαλόγους τους έχουμε διαβάσει αυτούσιους κάποια στιγμή στο παρελθόν, ενώ, για το φινάλε, αμφιβάλω αν είναι υπάρχει πλέον κανείς που πραγματικά νοιάζεται.

Αν και ο συγγραφέας έχει αποδείξει πως στέκεται καλύτερα ποιοτικά στα stand-alone τεύχη, εδώ αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα, παραδίδοντας μας κάτι που μοιάζει σαν το αναμενόμενο τέλος μια προδιαγεγραμμένης πορείας. Ούτε εκπλήσσει, ούτε συγκινεί. Απλά μας παρουσιάζει κάτι που μοιάζει ως ένα ακόμη σκαλοπατάκι, προκειμένου να προχωρήσει η ιστορία. Και πλέον είμαι σχεδόν σίγουρος πως ο προορισμός δεν θα είναι αντάξιος του ταξιδιού.