Comics Στο Λούβρο!

Αν βρεθείτε στο Παρίσι και θελήσετε να δείτε μια έκθεση comics, πηγαίνετε στο Λούβρο. Ναι, καλά ακούσατε, στο Λούβρο.  Το κορυφαίο Μουσείο φιλοξενεί φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του σελίδες comics των Nicolas de Crecy, Marc-Antoine Mathieu, Eric Liberge και Bernard Yslaire.

Από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι και τις 13 Απριλίου οι  επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα έργα που έχουν θέμα το ίδιο το Λούβρο. Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στον Fabrice Douar, διευθυντή εκδόσεων του Μουσείου, ο οποίος θέλησε “να φέρει το μουσείο στη σύγχρονη εποχή και να αποκαταστήσει το ρόλο του ως κεντρικό κομμάτι της ζωής της πόλης, με λίγα λόγια να σπάσει τη μονοτονία των μαρμάρων”, ενώ ρόλο συνεργάτη στο project έχει και η Futuropolis Press.

Η έκθεση παρουσιάζει σελίδες και προσχέδια από  τρία βιβλία comics που πρωτοεκδόθηκαν από το Λούβρο, το “Glacial Period”, του De Crecy, το “The basement of the Louvre”, του Mathieu και το “Odd hours”, του Liberge. Το έργο του Yslaire προβάλλεται σε οθόνες, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθεί στο χαρτί το Μάιο του 2009.

Και όπως δηλώνει ο επιμελητής της έκθεσης , “στόχος μας ήταν να σπάσουμε τα στερεότυπα. Όπως ακριβώς τα comics δεν είναι μόνο ανάλαφρα και για διασκέδαση, έτσι και το Λούβρο δεν είναι μόνο σκονισμένο και βαρετό”.