Comicdom Con 2010 Report Addendum: Έκθεση From Τhe Yellow Kid Τo Conan

Εν αναμονή του report της δεύτερης και της τρίτης ημέρας του COMICDOM CON δεν ήθελα να σας αφήσω έτσι, οπότε είπα να κάνω ένα post σχετικά με την εκπληκτική έκθεση που φιλοξενήσαμε φέτος σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση (και η οποία θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 15 Μαΐου 2010).

Πρόκειται για μια έκθεση που περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα της τέχνης των comics, από τον YELLOW KID (1894-1898) του Richard Felton Outcault και τον DICK TRACY (1931-1977) του Chester Gould, περνώντας από το SAVAGE SWORD OF CONAN (1975) δια χειρός Neal Adams και Gil Kane, τον Donald Duck, δια χειρός Carl Barks, και φτάνοντας μέχρι τον SPIDER-MAN (1988-1991), δια χειρός Todd McFarlane, και τα σατιρικά σκίτσα του Jack Davis (1992). Βεβαίως παρεμβάλλονται δεκάδες άλλα έργα ιστορικών δημιουργών, όπως οι Milton Caniff, Winsor McCay, Art Spiegelman και άλλοι, συνθέτοντας ένα χρονικό μωσαΐκό του αγαπημένου μας Μέσου, επιδεικνύοντας τις καταβολές και την εξέλιξή του.

Η έκθεση φιλοξενείται με τη φιλική συνεισφορά του Ohio State University Billy Ireland Cartoon Library and Museum. Αρκετά με τη φλυαρία όμως. Αντ’ αυτής περάστε μια βόλτα παρακάτω να δείτε τα εκθέματα, όπως έκαναν και οι επισκέπτες μας.

Αυτά προς το παρόν. Προφανώς η έκθεση είχε κι άλλα εκθέματα και πολλές πληροφορίες για το καθένα, αλλά το τίμημα της παρουσίασης από δεύτερο χέρι είναι η… abridged version. Βεβαίως, αν σας άνοιξε η όρεξη να δείτε κι άλλα, η έκθεση όπως είπαμε θα είναι εκεί μέχρι τις 15 Μαΐου.

Καλή σας μέρα!