Δύο Νέοι Τίτλοι Αντικαθιστούν την Ιστορική Σειρά UNCANNY X-MEN (UPDATED)

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η ιστορική σειρά UNCANNY X-MEN πρόκειται να ολοκληρωθεί με το #544 και τώρα η Marvel προχώρησε στην ανακοίνωση των δύο τίτλων που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της ιστορίας “Schism” που διχάζει τους μεταλλαγμένους σε δύο στρατόπεδα. Ο πρώτος από τους δύο νέους τίτλους θα λέγεται WOLVERINE & THE X-MEN και θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, ενώ το νέο UNCANNY X-MEN #1 θα έρθει τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με το Associated Press,ο Kieron Gillen θα συνεχίσει να γράφει τις περιπέτειες του Cyclops και των συντρόφων που τον ακολουθούν, ενώ ο Jason Aaron θα αναλάβει την αντίστοιχη σειρά με τον Wolverine και τους υπόλοιπους.

UPDATE: Ανακοινώθηκαν και οι σχεδιαστές των δύο σειρών: Τον Jason Aaron θα πλαισιώσει στο WOLVERINE & THE X-MEN, ο Chris Bachalo,  ενώ τον Kieron Gillen στο UNCANNY X-MEN, οι Carlos Pacheco & Greg Land.

Ο Editor-in Chief της Marvel και για πολύ καιρό επικεφαλής του X-editorial team, Axel Alonso, δήλωσε στο AP, ότι αυτό το πλάνο οργανώνεται εδώ και πολύ καιρό, κι ότι δεν πρόκειται για μία απόφαση της στιγμής, προκειμένου να ανέβουν οι πωλήσεις.  “Εδώ και πέντε χρόνια προετοιμαζόμασταν για το “Schism”, ώστε το 2012 όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στους X-Men” δήλωσε μεταξύ άλλων.

O editor Nick Lowe δήλωσε με τη σειρά του “Το καλύτερο πράγμα που προκύπτει από τη διαίρεση του τίτλου, είναι ότι οι δύο νέες σειρές αγγίζουν διαφορετικές χορδές. Η μία θα είναι σκληροπυρηνική υπερηρωική δράση, και η άλλη κάτι εντελώς διαφορετικό για το οποίο δεν μπορώ να πω πολλά, χωρίς να αποκαλύψω πράγματα για το “Schism. O καλύτερος τρόπος να το περιγράψω πάντως, είναι μια επιστροφή στις δομές που έκαναν τους X-Men αυτό που ήταν”.

Μετά και την ανακοίνωση της νέας σειράς AVENGING SPIDER-MAN, όπου θα δίνεται έμφαση στη δράση, ενώ η σειρά ΤΗΕ AMAZING SPIDER-MAN θα επικεντρώνεται στη ζωή του Peter Parker, εύκολα μπορεί να διαγνώσει κανείς, ότι η νέα πολιτική της εταιρίας είναι “διπολική”, τουλάχιστον σε ότι αφορά στα δημοφιλή properties.