COMICDOM JOURNAL #41

Σερφάροντας στο comics internet: Οι Fables αποκτούν δικό τους Con, χριστιανές μαμάδες κατά gay υπερηρώων, αλλαγές στο franchise της Justice League, γνωριμία με τη σκηνή της Κροατίας και μπόλικο promo υλικό από την ταινία THE DARK KNIGHT RISES, είναι μόνο μερικά από τα νέα και τα fun stuff της εβδομάδας που πέρασε.

  • NEWS

— Ο Bill Willingham δίνει hints για το “FablesCon”, ένα convention που θα κάνει την επίσημη πρώτη  του τον ερχόμενο Μάρτιο και θα βασίζεται στους Fables και τον δημοφιλή κόσμο τους. (…)

— Το STAR TREK: TNG/DOCTOR WHO #1 εξαντλήθηκε και η IDW ετοιμάζει να τυπώσει στο πλαίσιο ενός second printing, 6.000 αντίτυπα επιπλέον. (…)

— “Πέφτει η αυλαία” για τον τίτλο JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL με το #12 και ίσως αυτό να οδηγεί στην αντικατάστασή του με ένα νέο τίτλο Justice League, τα μέλη της οποίας θα συνεργάζονται με την αμερικανική κυβέρνηση. (…)

— Η χριστιανική οργάνωση One Million Moms προωθεί εκστρατεία κατά της Marvel και της DC, με αίτημα να αποσυρθούν οι ιστορίες που αφορούν σε ομοφυλόφιλους υπερήρωες. (…)

— Οι ταινίες ΤΗΟR 2 και IRON-MAN 3 θα έχουν πολύ σύντομα τους κακούς τους: Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Mads Mikkelson ενδέχεται να αναλάβει τον ρόλο του Executioner στην ταινία THOR 2, και ο Ashley Hamilton τον ρόλο του Firepower στην ταινία IRON-MAN 3. (…) (…)

  • FUN STUFF

— Δύο νέα τηλεοπτικά spots και 11 (!) φωτογραφίες αναζοπυρώνουν το ενδιαφέρον για την ταινία THE DARK KNIGHT RISES…

… ενώ για όσους θέλουν ακόμη περισσότερο υλικό, η Warner Bros προσφέρει 6 posters, 2 για κάθε πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.

—Νομίζετε ότι τελειώσαμε με το DARK KNIGHT RISES; 4 banners ακόμη, έτσι για να τριτώσει!

— Ο Κροάτης σχεδιαστής Goran Sudžuka μας συστήνει μέσω του CBR την πλούσια σκηνή comics της χώρας του, προτείνοντας τους 5 επιδραστικότερους συμπατριώτες του. Ένα άρθρο που δεν πρέπει να χάσετε!

— Με αφορμή τον πολυσυζητημένο gay superhero γάμο στο ASTONISHING X-MEN #51, το Newsarama επιλέγει τους 10 σημαντικότερους γάμους των Marvel Comics.

— Moulin Rouge Meets Super-Heroines, δια χειρός Sarah Pichelli.

— H Grace Randolph και η σχεδιάστρια Amy Reeder (MADAME XANADU, BATWOMAN) επιλέγουν τις 10 σημαντικότερες υπερηρωίδες στα comics.

— Αυτοπροσωπογραφία του μεγάλου Gene Colan.

— Ίσως να μην ξέρετε την ιστοσελίδα των NerdBastards, χάρη σε αυτήν όμως, θα μάθετε τα 10 μαθήματα ζωής, τα οποία με τη σειρά του έμαθε ένας συντάκτης τους, από τα comics, τα cartoons και τις κινηματογραφικές μεταφορές αυτών.

— The Late Night Musings of Tim Kreider. Ένας από τους σηματικότερους σύγχρονους πολιτικούς cartoonists, σε ένα βίντεο που αξίζει να δείτε.

— That’s all folks! Σας αφήνω με ένα timeline του κινηματογραφικού Marvel Universe, το οποίο καταγράφει όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία των Avengers.