CURSE #1

Writers: Michael Moreci & Tim DanielCurse
Artists: Riley Rossmo & Colin Lorimer
Boom! Studios

Δε θα σας κουράσω πολύ με αυτό το comic. Όχι γιατί είναι σχετικά μικρούλι, ή επειδή μένεις στο σκοτάδι (μιλάμε για πολύ σκότος, όχι αστεία!), αλλά επειδή, ακόμη τουλάχιστον, πρόκειται για κάτι σκληρό και λουσμένο στο αίμα. Κάτι που προσωπικά δε με πειράζει καθόλου. Που και που χρειάζεσαι λίγα διαμελισμένα σωθικά.

Αυτό, λοιπόν, το comic “για γερά στομάχια” αφήνει πολλά στη φαντασία του αναγνώστη, μιας και περιπλέκει αρκετά τα πράματα και αφήνει ορισμένα κενά. Λογικά, πρόκειται για κενά που θα καλυφθούν αργότερα, απλά πιστεύω πως οι δημιουργοί θα μπορούσαν να το έχουν οργανώσει λίγο καλύτερα. Ας πούμε, η ιστορία ξεκινάει σε ένα δάσος, αυτό δεν αλλάζει, με κάτι δεμένο σε αλυσίδες. Ύστερα, βλέπουμε μία οικογενειακή κρίση, περίεργους και ανεξήγητους φόνους και τέλος τον κυνηγό και ένα τέρας.

Τώρα αν το τέρας έχει κάποια σχέση με τον τύπο στις αλυσίδες, άγνωστο. Ο κυνηγός έχει έναν γιο, που κάπου υπονοείται πως είναι άρρωστος, ή καταραμένος, κάτι τέτοιο. Άγνωστο, λοιπόν, και το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την οικογένεια. Υπάρχει παρελθόν σε αυτόν τον άνθρωπο και κάτι πολύ περίεργο σε αυτό το δάσος. Προσωπικά, απορώ γιατί πηγαίνουν ακόμα απλοί άνθρωποι σε ένα δάσος όπου Curse3σκοτώνεται βίαια κόσμος. Ο ανθρώπινος νους είναι μεγάλο μυστήριο.

Αυτά για την υπόθεση και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο πρώτο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας. Ίσως και να ήμουν πολύ σκληρή, εξάλλου το πρώτο issue είναι. Όπως και να ‘χει, πιστεύω πως θα μπορούσε να ήταν καλύτερο από άποψη σεναρίου. Η ιστορία δεν είναι κάτι σοκαριστικό – γνωστά πράματα.

Το σχέδιο, όμως, δίνει στο comic μία άλλη διάσταση. Δεν είναι απόλυτα “καθαρό”, αλλά η όλη αίσθηση που αφήνει ταιριάζει στο κλίμα της υπόθεσης. Κατά τα άλλα, κλασσικά σε ένα horror story, λίγα χρώματα, αρκετοί σκούροι τόνοι και κόκκινο. Ενδιαφέρον το παιχνίδι που κάνει με το κόκκινο.

Συνοψίζοντας (όπως στις εκθέσεις), δεν είναι και από εκείνα τα comics που θα σε καθηλώσουν, μιας και το σκηνικό είναι λίγο-πολύ γνωστό. Με το συγκεκριμένο artwork, όμως, μπαίνεις πιο ευχάριστα σε αυτή τη τρομαχτική περιπέτεια!