CLOAKS #1

Writer: Caleb Monroecloaks
Artist: Mariano Navarro
Boom! Studios

Λέω να ξεκινήσω με μία ερώτηση. Ξέρετε ποιοί είναι οι καλύτεροι κλέφτες στον κόσμο; Απ’ ότι φαίνεται, οι καλύτεροι πορτοφολάδες είναι οι ταχυδακτυλουργοί/μάγοι. Τώρα, εάν υπάρχει πραγματική μαγεία στα κόλπα τους, κανένας δεν το ξέρει, μια και ο μάγος δεν αποκαλύπτει ποτέ τα μυστικά του. Ειδικά ο μάγος ο οποίος αποτελεί ένα μυστήριο. Φοράει απλά μία μάσκα, και ο κόσμος τρελαίνεται.

Οι μάσκες, τελικά, δίνουν ένα κύρος, μία δύναμη σε αυτόν που τις φοράει. Τη δύναμη της ανωνυμίας. Όταν δεν έχεις όνομα, κανείς δε μπορεί να σε πιάσει. Πηγαίνεις σε πάρκα και κλέβεις κόσμο ανενόχλητος. Έτσι κι αλλιώς, είσαι ο άρχοντας των tricks, μπορείς να ξεφύγεις όποτε θελήσεις. Έλα, όμως, που το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται, ή μάλλον από το φλερτ. Το αθώο φλερτ.

Τα είπα πολύ γενικά και μάλλον σας μπέρδεψα. Ξεκινώντας από την αρχή (πάλι), έχουμε ένα νεαρό, ο οποίος φαίνεται από την αρχή πως είναι ένας μικρός απατεώνας – το φωνάζει το βλέμμα του. Καταλαβαίνετε, τέλος πάντων, πως αυτός ο νεαρός είναι ο ήρωας μας, και κατ’ επέκταση ο ταχυδακτυλουργός μας. Μία ηλιόλουστη μέρα στην οποία αρχικά όλα πηγαίνουν μια χαρά πήρε ένα χρυσό ρολόι, ξέφυγε από την αστυνομία, εξέπληξε τον κόσμο και γνώρισε και μία ωραία κοπελίτσα, τελικά όλα αποφασίζουν να πάνε στραβά.

Εκεί που ο άνθρωπος τρελαίνει τα μυαλά των πλουσίων – είναι διάσημος, έχει και ατζέντη – και είναι έτοιμος να πιάσει και γερό χρήμα, τον πιάνουν. Ο Adam cloaks1D’Aquino συλλαμβάνεται. Αλλά το παιδί έχει εμπειρία, οπότε ξεφεύγει. Δεν κάνει μόνο θεαματική είσοδο αλλά και έξοδο! Κρίμα, όμως, που τον έχουν περικυκλώσει. Θέλοντας, τώρα, να μη φανερώσω περισσότερα, προχωράω παρακάτω στο δωμάτιο ανάκρισης, όπου ο φίλος μας έχει μία πολύ περίεργη επίσκεψη.

Εδώ σταματώ, αν και είπα πολλά (ουπς). Αλλά δε πειράζει, ακόμα έχει ζουμί η υπόθεση. Έχει δράση, καυστικό χιούμορ και μαγικά. Δεν θέλετε τίποτε άλλο, σας το λέω εγώ. Επιπλέον, δεν είναι καθόλου αποκρουστικό, σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν τα μαγικά (ξενέρωτοι). Είναι συμπαθητικό από άποψη σχεδίου και το σενάριο έχει μία πολύ ωραία σταθερή ροή. Με διάφορες εμφανίσεις δινών.

Let the show begin!