A VOICE IN THE DARK: GET YOUR GUN #1

Writer/Artist: Larime TaylorAVoiceIntheDark_GYG_01-1
Image Comics (Top Cow)

Να σας γνωρίσω τη Zoey Aarons, μια συμπαθητική, πρωτοετή φοιτήτρια από διαφυλετική οικογένεια, η οποία έχει ένα μικρό, τοσοδούλι ελάττωμα: την ακατάσχετη ανάγκη να σκοτώνει ανθρώπους.

Κάπως έτσι ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο η διαδρομή του A VOICE IN THE DARK (από δω και πέρα AVΙTD) του Larime Taylor. Η σειρά κράτησε επτά τεύχη και, μετά από λίγους μήνες παύσης, επιστρέφει ως limited series και έγχρωμη.

Η αλήθεια είναι ότι, για serial killer, η Zoey πρέπει να είναι ό,τι πιο χαριτωμένο έχω δει και για το λόγο αυτό μου έλειψε. Το GET YOUR GUN (GYG, με αρχικό όνομα BARREL OF A GUN, το οποίο δε ξέρω γιατί τελικά άλλαξε) ξεκινάει στο παρόν, με τη Zoey και τον Rio σε δύσκολη θέση, και η ιστορία συνεχίζεται με το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Ο Rio είναι ένας χαρακτήρας που εμφανίστηκε φευγαλέα στο πρώτο run της σειράς, όταν η Zoey τον γνώρισε σε ένα πάρτι. Τώρα έρχεται ως συμπρωταγωνιστής, μιας και παρουσιάζεται ως “αδερφή ψυχή” της Zoey, για να διεκδικήσει την καρδιά της.

To πρώτο τεύχος του GYG συνδέει τον αναγνώστη με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση και προχωράει παρακάτω. Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει μια σειρά από ενημερωτικά bullets στο εσώφυλλο για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Αυτό αρκεί για να διαβαστεί άνετα η ιστορία και από κάποιον που δεν είχε επαφή με τα παλιότερα τεύχη. Το “πρώτο season” είχε σταματήσει σε ένα cliffhanger, στο οποίο κάποιος της έλεγε, με τον τρόπο του, “ξέρω τι έκανες”. Ξεκινώντας από εκεί, παρουσιάζεται ο Rio, που συνδέεται πολλαπλώς με τη Zoey. Και στο τέλος του τεύχους μπαίνουν οι βάσεις που θα οδηγήσουν στη δύσκολη θέση με την οποία ξεκίνησε η νέα σειρά.

Από την αρχή, το δυνατό σημείο του AVITD δεν ήταν ακριβώς το σενάριο, αλλά οι χαρακτήρες του. Ο Taylor χτίζει προσωπικότητες “ζωντανές” (sorry about the pun) και “πειστικές”. Από την ίδια τη Zoey, που καταγράφει τις σκέψεις της σε ημερολόγιο (γιατί να το κάνει αυτό ένας serial killer, ποτέ δεν το κατάλαβα ….), μέχρι την εκνευριστική της συγκάτοικο (μία από τις τρεις), Krista, που επιμένει κάθε τρεις λέξεις να λέει “like”. (She, like, talks that way… I dunno, maybe, like, she’s, like, illiterate or summing…). Όλοι οι χαρακτήρες έχουν άποψη, συναισθήματα… και βιώματα.

VoiceIntheDarkGYG01_Page6Το σχέδιο του Taylor είναι ιδιαίτερο, ισορροπώντας ανάμεσα στο απλό και το απλοϊκό. Το γεγονός ότι είναι Α.Μ.Ε.Α. και ζωγραφίζει με το στόμα δεν κάνει εύκολη, υποθέτω, την εμβάθυνση σε πολλές λεπτομέρειες. Από την άλλη, εξυπηρετεί το σκοπό του μια χαρά. Προωθεί την ιστορία και δείχνει αυτό που θέλει πει, αυτό που χρειάζεται, χωρίς περιττά τερτίπια. Το σχέδιο του Taylor, αν θέλετε, είναι δωρικό και μπράβο του από όσους μας επικεντρωνόμαστε στο σενάριο!

Το νέο στοιχείο της σειράς είναι η ύπαρξη χρώματος. Εξ αρχής, ο Taylor έκανε σενάριο-σχέδιο κι η υπόθεση τελείωνε εκεί. Τα κεφάλια της Image, όμως, έκριναν πως αν το comic ήταν έγχρωμο, θα τραβούσε περισσότερη πελατεία. Έτσι, σταμάτησαν τη σειρά για λίγο καιρό με σκοπό να επιστρέψει έχοντας colorist. Αρχική ιδέα ήταν να κάνει χρώμα η σύζυγος του Taylor, Sylv. Όμως, λόγω της πρόσφατης μετακόμισης του ζευγαριού στο Las Vegas, η υγεία της κλονίστηκε (ναι, ο Taylor έχει τέτοιου είδους επαφή με τους αναγνώστες του). Τελικά το coloring το έκανε ο Jay Savage μέσα σε μια εβδομάδα, έχοντας και μπόλικα οικογενειακά προβλήματα (είπαμε, έτσι επικοινωνεί ο Taylor).

Τα χρώματα του GYG δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Έχει κάποιο ενδιαφέρον μόνο αν ήθελες να δεις πόσο μελαμψή είναι, τελικά, η Zoey ή ποια είναι η απόχρωση των μαλλιών της. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι το κερασάκι σε μια πολύ νόστιμη τούρτα και ελπίζω να ανεβάσει τις πωλήσεις τόσο, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σειρά.

Συνολικά, θεωρώ πως το GYG ειδικότερα και το AVITD γενικότερα είναι εξαιρετικό. Μιλάμε για thriller πλούσιων χαρακτήρων και όχι splatter. Μόνο μειονέκτημά του το σχέδιο, το οποίο σίγουρα δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “δυναμικό”.

Κλείνοντας, μια προσωπική παρατήρηση. Στο προηγούμενο run της σειράς είχα στείλει mail στον Taylor μια-δυο φορές, για ερωτήσεις και σχόλια πάνω στην ιστορία και μπορώ να πω ότι μου είχε απαντήσει τάχιστα!