Pencil Head #3

Μην ταΐζετε τους καλλιτέχνες, έχουν αυστηρή διατροφή!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Pencil Head #3

Writer/ArtistTed McKeeverPublisherImage Comics

Στο τρίτο τεύχος του PENCIL HEAD μας δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουμε ακόμη μία ιδιότητα του καλλιτέχνη! Να παρατηρήσουμε τη ζωή και τις κινήσεις αυτού του περίεργου όντος που ονομάζεται freelancer. Προσοχή, όμως, όχι απότομες κινήσεις. Και παρακαλούμε πολύ, μην τους ταΐζετε, έχουν αυστηρή διατροφή!

Σήμερα, η ζωή του Poodwaddle κυλάει ήρεμα. Κάπου κολλάει και δεν βγαίνουν τα μελάνια, τρώει ένα τελείως άγευστο και σκέτο μπέργκερ και θυμάται να πάρει, επιτέλους, τα λεφτά που του χρωστάνε. Και μετά από αυτό, έχει το βράδυ δείπνο με έναν θρύλο, τον Crank Filler. Τελικά, από έναν τύπο – που φαίνεται να είναι αθάνατος – με τρελές και περίεργες ιστορίες και πολύ σάλιο, καταρρίπτεται η εικόνα που είχε σχηματίσει για τον θρύλο. Έτσι, παίρνει το δρόμο του γυρισμού, και αφού σε κάθε τεύχος μέχρι τώρα βλέπουμε και ένα τερατάκι (χωρίς να είμαστε σίγουροι αν είναι στο μυαλό του πρωταγωνιστή ή όχι), εμφανίζεται ένα μικρό χεράκι σε έναν κάδο σκουπιδιών.

Δεν θα πω τίποτα παραπάνω, καθώς το PENCIL HEAD είναι αρκετά καλό και καλύτερα ο καθένας να βρίσκει μόνος του τις απαντήσεις στα ερωτήματα που αναδύονται μέσα από το σενάριο του McKeever. Από την άλλη, για το artwork του δεν χωράνε περιγραφές. Πρόκειται για ένα μαυρόασπρο αριστούργημα, από πολλές απόψεις – από την ωμότητα μέχρι τη βρωμιά που βγάζει – ενώ στο τρίτο κομμάτι της ιστορίας βλέπουμε και άλλα ταλέντα του McKeever, πάντα μέσα από την καθημερινότητα του comic artits!