Teen Titans #1

Μια εξαιρετική συνέχεια!

Παρά την έντονη παρουσία τους στον τομέα του animation, οι Teen Titans έχουν καιρό να παρουσιαστούν σε έναν αξιόλογο comic τίτλο, ειδικά στην New 52 περίοδο. Όλα αυτά φαίνονται να αλλάζουν, μετά το πολλά υποσχόμενο TEEN TITANS REBIRTH #1 και την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια του στο TEEN TITANS #1.

Το τεύχος ξεκινάει με τον Damian, ως νυν Robin, να γιορτάζει τα γενέθλιά του στο Wayne Manor και, όπως μας έχει συνηθίσει ο διάσημος πατέρας του, είναι μελαγχολικός και στοχαστικός, απέναντι στο τι μέλλει γενέσθαι. Flash forward στο τέλος του προηγούμενου REBIRTH τεύχους, όπου ο νεαρός Wayne έχει αιχμαλωτίσει τους Kid Flash, Raven, Starfire και Beast Boy, εξευτελίζοντας τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του. Πέραν όμως των αμφίβολων στην καλύτερη περίπτωση μέσων του, ο σκοπός του Damian δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας νέας ομάδας Teen Titans, τα μέλη της οποίας βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο. Στο τέλος, μαθαίνουμε ότι υπεύθυνος για αυτήν την στοχοποίηση είναι ο Ra’s Al Ghul, ο οποίος στέλνει την πιο επίλεκτη ομάδα δολοφόνων του, τους Demon’s Fist.

teen-titans-rebirth-1-2016-page-7-min

Ο Benjamin Percy γράφει ευφυέστατα την πολυαναμενόμενη επανασύνδεση της γνωστής εφηβικής ομάδας, στρέφοντας την αφήγηση γύρω από τον Damian. Παρά την συνηθισμένη αλαζονική παρουσία του (πραγματικά έχει χαρακτήρα supervillain), ο 13χρονος Robin εμφανίζεται ιδιαίτερα ευάλωτος σε στιγμές που δεν το περιμένεις, κυρίως στη σκηνή που εξομολογείται στα υπόλοιπα μέλη το προσωπικό του κίνητρο για τη συγκρότηση των νέων Teen Titans. Δημιουργείται μια εμφανέστατη αντίθεση ειδικότερα προς το τέλος του τεύχους, όπου από τη μια ο Damian παίρνει τη ζωή του στα χέρια του και από την άλλη το παρελθόν του χτυπάει την πόρτα, με τον χειρότερο τρόπο. Στο υπόλοιπο comic, το χιούμορ και η γρήγορη εναλλαγή των panels, δίνουν τον αέρα που έλειπε καιρό από τη σειρά, ενώ η δυναμική του γκρουπ μοιάζει να στήνεται σωστά, αν και λίγο βιαστικά.

Το σχέδιο του Jonboy Meyers είναι απόλυτα ταιριαστό στο ύφος του comic. Οι γραμμές μοιάζουν θετικά επηρεασμένες από manga, ενώ οι λεπτομέρειες στους χαρακτήρες είναι ιδιαίτερα προσεγμένες, κυρίως στην σκηνές όπου εμφανίζεται ο Goliath. Το 3D στοιχείο είναι έντονο και ο Meyers δίνει μια νεανικότητα στο σχέδιο, με έμφαση στα πρόσωπα και στα κουστούμια στα περισσότερα panels. Το μόνο αρνητικό έγκειται στο ότι ο Meyers θα αποχωρήσει μετά από αυτό το τεύχος, όπως ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook, λόγω εσωτερικών διαφωνιών. Συνδυαστικά, τα χρώματα του Jim Charalambidis δίνουν την φωτεινότητα που αρμόζει σε ένα comic για έφηβους superheroes και η παλέτα του θυμίζει τα χρώματα της animation σειράς TEEN TITANS, ειδικά όταν οι Kid Flash, Raven, Beast Boy και Starfire αντεπιτίθενται.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, για να πούμε ότι υπάρχει ένα Teen Titans comic που επαναφέρει δυναμικά τους χαρακτήρες στο προσκήνιο της DC, αλλά το TEEN TITANS #1 δείχνει μια σωστή κατεύθυνση και μια ελπιδοφόρα στροφή, σε ένα πιο μοντέρνο, αλλά και πιο classic ύφος.