Top 100 DC Comics

40-31: The one where Jack Knight doesn't want to be a hero
37

The Books Of Magic

1990-1991WriterNeil GaimanArtistsJohn Bolton, Scott Hampton, Charles Vess, Paul JohnsonDC Comics (Vertigo)

Ο Timothy Hunter είναι προορισμένος να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους μάγους όλων των εποχών και δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για αυτό. Βρισκόμαστε στην πλευρά του DC Universe όπου η μαγεία κάνει αισθητή την παρουσία της, και, σε αυτόν τον κόσμο, η Μοίρα είναι πολύ σαφής για αυτά τα πράγματα.

Αυτό που δεν είναι ακόμη σαφές, είναι αν ο νεαρός μας μάγος θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για καλό ή για κακό. Έτσι, οι John Constantine, Phantom Stranger, Doctor Occult και Mister E, αναλαμβάνουν να τον ξεναγήσουν στους κόσμους της μαγείας και να τον στρέψουν προς την πλευρά του καλού.

Ένα βιβλίο που, στα χαρτιά, είναι απλά ένα tour στις μεταφυσικές γωνιές του DC Universe, μεταμορφώνεται, στα χέρια του Neil Gaiman και των τεσσάρων ταλαντούχων artists, σε μια πανέμορφα σχεδιασμένη μυσταγωγική εμπειρία.

Οι περιπέτειες του Tim Hunter συνεχίζονται και μετά από τα τέσσερα τεύχη του Neil Gaiman, αλλά η εισαγωγή των BOOKS OF MAGIC μπορεί να σταθεί και μόνη της, ως ένα εξαιρετικό ήμι-αυτοτελές ανάγνωσμα.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31