Green Arrow #30

Emerald Heroes Unite!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Green Arrow #30

WriterBenjamin PercyArtistOtto SchmidtPublisherDC Comics

Το GREEN ARROW του Rebirth έχει δικαίως εξελιχθεί σε σταθερή αξία. Είναι καλογραμμένο, ενώ το σχέδιο κινείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, τόσο σε επίπεδο τεχνικής όσο και σε αυτό του storytelling.

Το τεύχος #30 αποτελεί το πέμπτο μέρος της ιστορίας με τίτλο “Hard-Travelling Hero”. Σε αυτή, ο Green Arrow προσπαθεί να ματαιώσει τα σχέδια του Ninth Circle, ενώ παράλληλα, ενώνει σε κάθε τεύχος τις δυνάμεις του με μέλη της Justice League. Έτσι, μετά τη συνεργασία του με τους Flash, Wonder Woman, Superman και Batman, ο Ollie επιτέλους συναντά τον Green Lantern. Το reunion των δύο ηρώων, οι οποίοι έχουν μακρά ιστορία, αποτελούσε μια χρόνια επιθυμία των αναγνωστών, ενώ δεν σας κρύβω πως κι εγώ το περίμενα καρτερικά.

Τελικά, το τεύχος δεν απογοητεύει, αλλά ούτε και συναρπάζει. Οι διάλογοι μεταξύ των δύο ηρώων είναι καλογραμμένοι, ενώ η πλοκή ξεδιπλώνεται ευχάριστα. Όμως, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποιο αρνητικό στοιχείο, διαβάζοντάς το μου δόθηκε η εντύπωση πως του λείπει αυτό το συστατικό που θα το έκανε να ξεχωρίσει. Μεγάλο, βέβαια, ρόλο παίζει και το σχέδιο, το οποίο, αν και αξιοπρεπές, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συγκριθεί με την εξαιρετική δουλειά του Juan Ferreyra στα προηγούμενα τεύχη.

Συνολικά, μπορεί το τεύχος να αποδείχθηκε κατώτερο των – αρκετά υψηλών – προσδοκιών μου, αλλά αυτό δε μειώνει καθόλου το συνολικό storyline, καθώς το “Hard-Travelling Hero” είναι ακόμη μία καλή ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα από τα καλύτερα comics της DC. Αν δεν διαβάζετε το GREEN ARROW, ίσως είναι ευκαιρία να ξεκινήσετε.