Doom Patrol #8

Mπόλικα ενδιαφέροντα και παράξενα πράγματα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Doom Patrol #8

WriterGerard WayArtistNick DeringtonPublisherDC Comics (Young Animal)

Στο όγδοο τεύχος του πλέον, το DOOM PATROL του Gerard Way συνεχίζει να είναι ένα χαριτωμένο, περίεργο comic, που δυστυχώς δεν καταφέρνει να γίνει ούτε ελάχιστα συναρπαστικό σε σύγκριση με το ιστορικό run του Grant Morrison, στο οποίο προσπαθεί ξεκάθαρα να μοιάσει.

Παραμένει, ωστόσο, μια πολύ καλύτερη προσέγγιση από αυτές που μας έχει δείξει η πλειοψηφία των δημιουργών που έπιασαν στα χέρια τους την ομάδα των “πιο παράξενων ηρώων του κόσμου”, αφού ο Way καταλαβαίνει ότι πρόκειται για χαρακτήρες που χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση και που χάνουν, αν τους χρησιμοποιήσει κανείς σε μια “κοινή superhero” ιστορία.

Στο νέο arc, οι πρωταγωνιστές μας συνεχίζουν να ασχολούνται με την προστασία του Danny the Street από δυνάμεις που θέλουν να τον καταστρέψουν, μια αντισυστημική ανθρωπόμορφη γάτα εμφανίζεται στην πόρτα της Casey και ένα μυστηριώδες νέο προϊόν που λέγεται $#!+! αρχίζει να διαφημίζεται στην τηλεόραση. All in all (και παρά την αναπόφευκτη γκρίνια ενός British Invasion fan), έχουμε μπόλικα ενδιαφέροντα και παράξενα πράγματα να μας απασχολήσουν και η συνοχή της γραφής δείχνει να βελτιώνεται αρκετά, οπότε ίσως το καινούργιο DOOM PATROL να αξίζει την προσοχή μας για τα τεύχη που θα ακολουθήσουν.