Batman: The Dawnbreaker #1

Ένας ακόμη χλιαρός και καθόλου πρωτότυπος "Dark Knight"
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman: The Dawnbreaker #1

WriterSam HumphriesArtistEthan Van SciverPublisherDC Comics

Το απόλυτα underwhelming DARK NIGHTS: METAL συνεχίζεται, με την ιστορία ενός ακόμη Bruce Wayne του Dark Multiverse. Συγκεκριμένα, ενός Bruce Wayne που επιλέγεται από ένα πράσινο δαχτυλίδι των Green Lantern Corps, εντελώς τυχαία λίγα λεπτά μετά τον θάνατο των γονιών του.

Ακριβώς όπως και οι δύο προηγούμενοι Dark Knights που έχουν παρουσιαστεί ως τώρα, RED DEATH και MURDER MACHINE, έχουμε να κάνουμε με ένα πάντρεμα χαρακτήρων που, σε καμιά περίπτωση, δεν αποτελεί ιδιαίτερη πρωτοτυπία για superhero comic, ιστορίες που σίγουρα δεν είναι κακές, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούν το hype του METAL, και ένα αχρείαστο νέο μπουρδούκλωμα της κοσμολογίας του DC Universe, που τόσο βολικά είχε συμμαζέψει το MULTIVERSITY.

Είναι, βέβαια, νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, πριν δούμε τους συγκεκριμένους χαρακτήρες εν δράσει στον main τίτλο του event, αλλά για την ώρα, οι Dark Knights μοιάζουν με μάλλον χλιαρές δημιουργίες, από ένα team δημιουργών που μόνο μέτρια δουλειά δεν έχει κάνει ως τώρα στην DC.