Immortal Hulk #1

Παλιομοδίτικο horror comic με τον Hulk
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Immortal Hulk #1

WriterAl EwingArtistJoe BennettPublisherMarvel Comics

Υπάρχει νόημα στο θάνατο και στην ανάσταση χαρακτήρων στα comics; Εξυπηρετεί κάποιο αφηγηματικό σκοπό ή απλά χρησιμοποιείται για να ανεβάσει τις πωλήσεις; Στο παρελθόν, έχουμε παρακολουθήσει παραδείγματα και των δύο περιπτώσεων, με την δεύτερη βέβαια να είναι η πιο συνηθισμένη. Τώρα, ο Bruce Banner, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια του SECRET EMPIRE κι αναστήθηκε στα πρόσφατα AVENGERS, επιστρέφει με ένα καινούργιο comic. Είχε νόημα, λοιπόν, όλο αυτό;

Το τεύχος ξεκινάει με τον Banner να γίνεται μάρτυρας μιας ένοπλης ληστείας με θύματα. Καθώς το τεύχος προχωράει, μαθαίνουμε περισσότερα για τον ληστή και για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη, ενώ προς το τέλος εμφανίζεται ο Hulk για να πάρει εκδίκηση. Πρόκειται για μια νέα ενσάρκωση του χαρακτήρα που μοιάζει με μια πράσινη, μεγαλύτερη κι απειλητικότερη εκδοχή του Mr. Fixit. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι, παρόλο που πρόκειται για πρώτο τεύχος, η ιστορία είναι αυτοτελής και αρκετά απλή, ενώ η ατμόσφαιρα παραπέμπει ευθέως σε old school horror comic.

Βέβαια, το σχέδιο του Joe Bennett είναι λίγο πιο υπερηρωικό απ’ ό,τι ταιριάζει στο εγχείρημα, ενώ το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στον Paul Mounts, ο οποίος διαχειρίζεται σε κάποιες φάσεις τα χρώματα λες και πρόκειται για comic της Ms. Marvel.

Είχε, λοιπόν, νόημα το συγκεκριμένο relaunch; Σαφώς και είχε, αφού εισάγει το horror στοιχείο, επαναφέρει το concept του Dr. Jekyll / Mr. Hyde και μας προσφέρει έναν αρκετά ανανεωμένο Hulk. Αν ψάχνετε ευκαιρία να επιστρέψετε στα comics του χαρακτήρα, λογικά δεν θα απογοητευτείτε από το πρώτο τεύχος της νέας σειράς.