Extermination #2

X-Men από τα παλιά…
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Extermination #2

WriterEd BrissonArtistPepe LarrazPublisherMarvel Comics

Δεν ξέρω αν φταίει το ότι έχουν πέσει τρομερά οι προσδοκίες μου όσον αφορά στα comics της Marvel, και δη των X-Men, αλλά το πρώτο τεύχος του EXTERMINATION μου φάνηκε αρκετά καλό. Για την ακρίβεια, μου φάνηκε ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει με πρωταγωνιστές τους μεταλλαγμένους εδώ και χρόνια. Και με δεδομένο ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που λέω κάτι τέτοιο μέσα σε ένα χρόνο, πλέον γίνεται σαφές ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται. Καταφέρνει, όμως, το δεύτερο τεύχος να κρατήσει ψηλά τον πήχη;

Μετά την απαγωγή του νεαρού Iceman από τον Ahab, η Kitty προτείνει σε όσους έχουν συγκεντρωθεί στο X-Mansion να χωριστούν σε τέσσερις ομάδες, με βασική τους αποστολή να προστατέψουν τους εναπομείναντες original X-Men, οι οποίοι έρχονται παράλληλα αντιμέτωποι με τον μυστηριώδη πολεμιστή και του οποίου την ταυτότητα ανακαλύψαμε στο προηγούμενο τεύχος. Στη συνέχεια, οι μεταλλαγμένοι δέχονται επίθεση από τον Ahab, ο οποίος αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος, με αρκετούς άσσους στο μανίκι του.

Παρόλο που το τεύχος είναι σαφώς κατώτερο του πρώτου, η ιστορία διατηρεί αρκετά θετικά στοιχεία. Στην τελική βέβαια, και μόνο το γεγονός ότι οι πέντε originals φαίνεται πως θα πάνε από εκεί που ήρθαν είναι αρκετό για να φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου. Οπτικά, το τεύχος είναι ΟΚ, αν και βρίσκω κάπως αδιάφορο τον τρόπο που σχεδιάζει ο Pepe Larraz.

Παρά τον πιο διεκπεραιωτικό του χαρακτήρα, το δεύτερο τεύχος συνεχίζει να κρατάει το ενδιαφέρον, ενώ το EXTERMINATION δείχνει ότι μπορεί να αποδειχθεί η ιστορία που θα επαναφέρει τους μεταλλαγμένους στην θέση που τους αξίζει.