GOTHS CAGE

Goths Cage

Writer/Artist: Yasushi Suzuki

Translation: Gayle Tan

Editor: Ailenj Lujo

DrMaster

Σπασμένα γυαλιά και θραύσματα από καθρέπτη, δαντέλα, αίμα, θλιμμένοι, νεκροζώντανοι πρίγκιπες και ένας Διάβολος αξιολύπητος και ελεήμων: καλωσήλθατε στον κόσμο που κλείνουν μέσα τους τα γοτθικά κλουβιά του Yasushi Suzuki.

Η μικρή αυτή συλλογή, αποτελούμενη από τρεις ιστορίες, παίρνει στοιχεία και απατηλά γνώριμους, αρχετυπικούς χαρακτήρες από τα παραμύθια και τη λογοτεχνία, στρεβλώνοντάς τους σε σκοτεινές, απελπισμένες και καταδικασμένες εκδοχές τους.

Στο «Glass Magic», η καταπιεσμένη υπηρετριούλα θα κάνει μια μοιραία συμφωνία με τη μάγισσα για να αποκτήσει όλα όσα θέλει και τελικά να εξαφανιστούν σαν αόρατη σκόνη από γυαλί.

Στο «The Feeling of Pain», ο φυλακισμένος νεαρός θρυμματίζει το κορμί του παλεύοντας ενάντια στα δεσμά του, μόνο για να βρει κατανόηση και βοήθεια στο πρόσωπο του πιο αδιάφορου και φαινομενικά άκαρδου συγκρατούμενού του.

Τέλος, στο «The Pair», ένα μέρος Shelley και ένα μέρος Poe συνθέτουν μια φρικιαστική ιστορία αγάπης, μιας αγάπης που γίνεται εμμονή και μετά ψύχωση.

Στις σελίδες αυτής της συλλογής η κάθαρση είναι μάλλον σπάνια και επικρατεί ένα γενικότερο κλίμα μαυρίλας, απαισιοδοξίας και απελπισίας απέναντι στην κοσμική ειρωνεία. Στη σπάνια περίπτωση που ένας χαρακτήρας δεν βυθίζεται στο βούρκο των αμαρτιών του και του δίνεται μια ευκαιρία λύτρωσης, αυτή παρέχεται από κάποιον που έχει ήδη χάσει τα πάντα και τον οποίο η ελπίδα έχει εγκαταλείψει για πάντα.

Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά ακούγονται πολύ δραματικά και άραχλα, αλλά ρεαλιστικά, πιστεύω ότι κινδυνεύετε μόνο εάν και εφόσον είστε ήδη σε μια κατάσταση παρόμοια με τα όσα έχω περιγράψει πιο πάνω – ή τουλάχιστον, αρκεί να νοιώθετε έτσι. Τότε, η συγκεκριμένη συλλογή σίγουρα θα σας αρέσει, αλλά δεν κάνει για σας αν δεν είστε υπό αυστηρή παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι, αξίζει να ασχοληθείτε με το GOTHS CAGE καθαρά και μόνο για το φανταστικό artwork του Suzuki, ο οποίος, αν και το στυλ του είναι ιδιαίτερα αιθέριο και παραμυθιακό, είναι κυρίως γνωστός για designs σε ιαπωνικά video-games, όπως τα IKARUGA και SIN AND PUNISHMENT: SUCCESSOR TO THE EARTH (και card-games, όπως DUEL MASTERS) και τα τελευταία χρόνια από τα εξώφυλλά του για ιαπωνικές νουβέλες ή ιαπωνικές μεταφράσεις Δυτικών βιβλίων (έχει π.χ. κάνει τα εξώφυλλα για τα βιβλία της σειράς A SONG OF ICE AND FIRE του George R.R. Martin).

A Song of Fire and Ice - Storm of Swords Book 1 Cover

A Song of Fire and Ice - Storm of Swords Book 1 Cover

Αν σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο στυλ, μπορείτε επίσης να βρείτε μεταφρασμένο τον πρώτο τόμο του manga του, PURGATORI KABUKI, καθώς και το THE ART OF YASUSHI SUZUKI, μια εξαιρετική συλλογή από τα καλύτερά του έργα.