EVIL ERNIE: THE MOVIE MONSTERS! ONE-SHOT [GRAVEDIGGER FILE #2]

Writer: Phil NutmanEvil Ernie - the Movie Monsters - Cover - Small
Pencils: Greg Luzniak
Inks: Mark Pennington
Cover: Justiniano & Jason Jensen
Lettering: Comicraft’s Dave Lanphear

Editor: Brian Pulido
Chaos!

Το σημερινό review τιμά δεόντως τη σημείωση μέσα στις αγκύλες, μιας και πρόκειται για ένα μάλλον διασκεδαστικό one-shot με πρωταγωνιστή τον Evil Ernie, νεκροζώντανο άρχοντα και αιχμή του δόρατος της Αποκάλυψης, γνωστής και ως Megadeath [sic]. Ναι, όπως καταλαβαίνετε το συμμάζεμα των comics συνεχίζεται με σπαρτιατική επιμονή και όλο και ξεθάβω διάφορα περίεργα πράγματα που διάβαζα ως παιδί. Ομολογώ ότι δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι τι θα σκεπτόταν ο “αξιότιμος” Frederick Wertham για την ψυχική μου υγεία, αν έβλεπε τι διάβαζα στα 15 μου.

Μερικοί από εσάς μπορεί να θυμούνται την (καλύτερη) εκδοχή της Lady Death από την Crossgen, όπου είναι η μπάσταρδη κόρη ενός άρχοντα των Eldritch και μιας ανθρώπινης γυναίκας. Έτσι ανάγεται σε κλασική ημίαιμη λογοτεχνική πριγκίπισσα-πολεμίστρια, η οποία δεν ανήκει πουθενά, θα αγωνιστεί ενάντια στους πάντες και τα πάντα κτλ, κτλ. Ωστόσο, this IS your father’s Lady Death fanboy και πρόκειται για έναν χαρακτήρα που ουσιαστικά γέμισε το niche market των comics όπου βασικά έδινες σάρκα στο λαό, παραλείποντας ωστόσο όλα εκείνα τα στοιχεία που θα έβαζαν το comic στη λίστα του PREVIEWS με τις τσόντες.

Long (και ιδιαίτερα μπλεγμένο/ακατανόητο) story short, η Hope καίγεται στην πυρά ως μάγισσα, λόγω των σατανικών πράξεων του πατέρα της, Matthias, σταυροφόρου και νόθου γιου του Lucifer. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί, ανοίγει μια πύλη στην Κόλαση και κάνει μια συμφωνία με τον ίδιο τον Lucifer, καταλήγοντας ζωντανή, αλλά με φυσική υπόσταση μέσα στο δαιμονικό του βασίλειο. Κατόπιν συμμαχιών, εξεγέρσεων και εμφυλίου πολέμου μεταξύ δαιμόνων, ο Lucifer κατατροπώνεται αλλά προλαβαίνει να καταραστεί την Hope (στο μεταξύ έχει απαρνηθεί τη θνητή της ιδιότητα και αυτοαποκαλείται Lady Death, τίτλος που συνοδεύεται ΠΑΝΤΑ από latex S&M στολή και ζαρτιέρες) να μην ξαναγυρίσει στη Γη, όσο βρίσκονται πάνω της οι ζωντανοί. Η λύση; Απλή: η Lady Death επιλέγει τον έγκλειστο ψυχοπαθή Ernest Fairchild, τον κάνει νεκροζώντανο και του δίνει την ικανότητα να ανασταίνει ως ζόμπι οποιονδήποτε νεκρό, με στόχο να εξολοθρεύσει τη ζωή στη Γη. Ούτως εγέννετω, Evil Ernie!

Evil Ernie - The Movie Monsters - Interior - 01 - Small

Τα αλληλένδετα σενάρια των LADY DEATH, EVIL ERNIE, CHAOS QUARTERLY, CHASTITY, PURGATORI και πολλών άλλων, όλων εκπορευόμενων από την αλλόκοτη φαντασία του Brian Pulido, ήταν τόσο παρωχημένα, όσο και σχεδόν ακατανόητα λόγω της αυτοέκδοσης της Chaos! Comics (αν σας ενδιαφέρει τόοοσο πολύ, δείτε εδώ, εδώ και εδώ). Ωστόσο, τα comics στην εποχή τους ήταν πάρα πολύ δημοφιλή, διότι προσέφεραν σε άπειρες ποσότητες δύο πράγματα που ως τότε ήταν ακόμα στα όρια του ταμπού για τα comics: γυμνό, σεξουαλικές αναφορές και κυρίως, την παγκόσμια ετήσια κατανάλωση κρέατος σε splatter.

Το παρόν τευχάκι ωστόσο, ακόμα και πριν μερικές μέρες το διάβασα αρκετά ευχάριστα: εντάξει, καταρχήν είμαι άνθρωπος με πολύ έντονο αίσθημα νοσταλγίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι η παντελής αποκοπή του από το meta-plot του παραπάνω χαμού, του δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε ένα μάλλον ελαφρύ fun/horror zombie movie… στο χαρτί (αν και σιχαίνομαι τα zombies, το ZOMBIELAND θα πάω να το δω). Ο Evil Ernie, μαζί με τη ζωντανή, μοχθηρή του κονκάρδα, τον Smiley, καθώς και το νεκροζώντανο τηλεοπτικό συνεργείο τους, πάνε στα “Cosmic Studios” (Universal Studios προφανώς, αλλά φοβού τη μήνυση) της Florida, προκειμένου ο άρχοντας των νεκρών να ξεσκάσει λίγο και να ξεκολλήσει από την εμμονή του με τη Lady Death. Αποτέλεσμα: θα συναντήσει και θα αντιμετωπίσει όλα τα τέρατα και τους ψυχοπαθείς δολοφόνους του κλασσικού και b-rated σινεμά, με την τρανταχτή εξαίρεση του Scream Murderer – αγνοώ το γιατί.

Evil Ernie - The Movie Monsters - Interior - 02 - Small

Η Chaos! έχει κλείσει, ο συνδημιουργός των χαρακτήρων, Steven Hughes, πέθανε από καρκίνο το 2000 και η Lady Death παραμένει ένα από τα πιο διάσημα “trivia” της βιομηχανίας των comics, ενώ συνεχίζει να κάνει εκδοτικές εμφανίσεις υπό την αιγίδα της Avatar.