AUTODIVINE

AUTODIVINE
Κείμενο/Σχέδιο: Κων
Μουσική: Autodivine
Jemma Press

Όταν πήρα στα χέρια μου το AUTODIVINE του Κων, σκέφτηκα “cool, ένα ακόμη comic book με το δικό του soundtrack“! Όπως αποδείχτηκε, όμως, στη συνέχεια, ίσχυε το ακριβώς αντίθετο. Πρόκειται δηλαδή για comics που έγραψε ο Κων για να “ντύσει” τη μουσική του…

Συγκεκριμένα, το πρώτο μέρος του μικρού ασπρόμαυρου βιβλίου αντιστοιχεί στα 3 πρώτα tracks του CD (σας είπα ότι το AUTODIVINE συνοδεύεται από CD, δεν σας το είπα;) ύπο τον γενικό τίτλο “Urban Anthems”. Το δεύτερο μέρος είναι κομμάτι του concept album που έχουν συνθέσει οι Autodivine (των οποίων μέλος είναι και ο Κων – duh!) με τίτλο “IntroSpective Fusion & the Syndicate Revolution”. Όπως μας πληροφόρησε το πρόσφατο δελτίο Τύπου, πρόκειται για ένα concept album που παρουσιαζόταν ζωντανά, με καθένα από τα μέλη του συγκροτήματος να υποδύεται έναν από τους χαρακτήρες.

Επί της ουσίας, μέσα σε αυτό το βιβλιαράκι θα αναγνωρίσετε εύκολα το στιλ γραφής και σχεδίου του Κων. Το κάθε track συνοδεύεται από την οπτική του απεικόνιση, προσπαθώντας, με αυτό τον τρόπο, να ταιριάξει η εικόνα με τον ήχο. Συνολικά, το οπτικό αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο, ειδικά σε όσους αρέσει το σχέδιο του Κων. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως ο συγκεκριμένος τρόπος εκτύπωσης, και η επιλογή του ασπρόμαυρου το αδικούν λιγάκι.

Το πρώτο μέρος, λοιπόν, είναι τελείως ασύνδετο και θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε booklet ενός CD. Το δεύτερο, όμως (το concept), έχει κάποια μορφή ιστορίας, αφού αποτελεί κομμάτι του μεγάλου concept του συγκροτήματος, με μία συνέχεια που βοηθάει τον αναγνώστη να παραμείνει λιγάκι παραπάνω στη σελίδα και όχι απλώς να διαβάσει τους στίχους.

Για τη μουσική δε θα πω πολλά, καθώς δεν είμαι ούτε fan ούτε γνώστης του είδους. Τα κομμάτια τα άκουσα χωρίς να με ενοχλήσουν (αυτό είναι μάλλον καλό, έτσι;), ενώ κάποια από αυτά μου αρέσαν κιόλας. Αυτό που παρατήρησα, όμως, είναι πως η μουσική δένει αρκετά καλά με την εικόνα.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια πρωτότυπη έκδοση για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα εαν περιελάμβανε ολόκληρο το concept του “IntroSpective Fusion & the Syndicate Revolution” και όχι απλά ένα μέρος του.