BABY’S FIRST MYTHOS

Writer: C.J. Henderson
Artist: Erica Henderson
Z-Man Games

Την τελευταία φορά, σας είχα πει ότι με λίγη τύχη θα ξεκινούσε επιτέλους το αφιέρωμα στα Mythos comics, ήτοι, έργα που, είτε είναι απευθείας μεταφορές των έργων του H.P. Lovecraft, είτε είναι εμπνευσμένα από τη μεταφυσική μυθολογία τρόμου που δημιούργησε ο ίδιος και επέκτειναν οι σύγχρονοι και επίγονοί του. Καθότι, όμως, από τη μία, δεν είμαι 100% έτοιμος και, από την άλλη, θέλω να σας κάνω μια προθέρμανση πριν μπούμε στα βαθιά, πράσινα και γεμάτα πλοκάμια νερά του Cthulhu Mythos, σας παραθέτω αυτό εδώ το εικαστικό διαμαντάκι, το οποίο, ως συνήθως, βρήκα τυχαία σε ένα ράφι καταστήματος (όχι με comics).

Το βιβλίο είναι ακριβώς αυτό που λέει, κοινώς, ένα αλφαβητάρι στις γραμμές του “Λόλα, να ένα μήλο”, όμως, αντί για στρουμπουλά και περιχαρή παιδάκια που παίζουν σε ηλιόλουστες, ματ χρωματισμένες παιδικές χαρές, το BABY’S FIRST MYTHOS αντιστοιχίζει κάθε γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου με κάποιο πλάσμα, τόπο, ή χαρακτήρα από το Λαβκραφτιανό Corpus.

Η κάθε (εξαιρετική) εικονογράφηση της Erica Henderson συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο, δια χειρός του πατέρα της, συγγραφέα C.J. Henderson (JACK HAGEE, TEDDY LONDON, KOLCHAK: NIGHT STALKER, NEIL GAIMAN’S LADY JUSTICE), που παραθέτει τα ουσιώδη για οντότητες όπως ο Cthulhu, o Dagon, ο Gol-Goroth, τοποθεσίες όπως η Kadath και το Innsmouth, καθώς και προσωπικότητες όπως ο ίδιος ο πατέρας όλων αυτών των τρόμων, Howard Phillips Lovecraft. Αφού τελειώσει με το αλφάβητο, μας κάνει και λίγη βασική αριθμητική με Mi-Go, Ghouls, Shantaks και άλλα πολλά ακόμα.

Το βιβλίο τηρεί κάθε επίφαση των πιο αθώων εξαδέλφων του, με εξαιρετικά χοντρά χαρτονένια εξώφυλλα και εσωτερική ταπετσαρία με μικρούς Cthulhu που κοιμούνται γαλήνια. Το ασπρόμαυρο artwork της Erica Henderson διαλύει, βέβαια, κάθε ψευδαίσθηση ομοιότητας με τα βιβλία των παιδικών μας χρόνων, με στιλ που αντλεί έμπνευση από μερικούς εκ των καλύτερων εικονογράφων του Λαβκραφτιανού χώρου.

Πάρτε το κι εσείς για το παιδί σας, ή, αν δεν έχετε, για το παιδί ενός φίλου, ώστε να είναι έτοιμο όταν επιστρέψουν οι Μεγάλοι Παλαιοί.

Ia! Ia! Kurnikestalth!
Ia! Ia! Cthulhu Fhtagn!