5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V. 78 (Τhe DC Special)

Συνεχίζεται ο καταιγισμός των ειδήσεων για τις ριζικές αλλαγές που επίκεινται στο DC Universe κι έτσι η απόφαση να αφιερώσω τη στήλη σε αυτές, ήταν σχεδόν μονόδρομος (προσθέστε σε αυτό και το γεγονός ότι οι non-DC-related ειδήσεις ήταν μάλλον ανύπαρκτες-με εξαίρεση μία για την οποία θα μάθετε αύριο).

Θυμόμαστε λοιπόν όσα ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες, μαθαίνουμε περισσότερα για την ταυτόχρονη κυκλοφορία των φηφιακών και των έντυπων comics, διαβάζουμε τις λεπτομέρειες των τεσσάρων νέων τίτλων Green Lantern, αναζητούμε απαντήσεις στις εύλογες απορίες των fans και τέλος αναρωτιόμαστε αν “δουλεύουν” τα reboots και οι επαναριθμήσεις.  +++BONUS FUN STUFF: Ο Hitler αντιδρά στις αλλαγές της DC, κάποιος βλέπει τον πιλότο της “αδικοχαμένης” τηλεοπτικής Wonder Woman και διάσημες ταινίες μπλέκονται με υπερηρωικά concepts.

  • 1.   ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤO DC UNIVERSE (THE STORY SO FAR)

Όλοι οι τίτλοι του DC Universe θα μηδενίσουν το κοντέρ ξεκινώντας τον Σεπτέμβρη από το #1, ενώ θα γίνουν αισθητικές, αλλά και μυθοπλαστικές παρεμβάσεις στους χαρακτήρες προκειμένου να μοιάζουν “νεώτεροι” και να απευθύνονται και σε αντίστοιχο κοινό. Τον χορό άνοιξε η ανακοίνωση για το πρώτο τεύχος της σειράς JUSTICE LEAGUE, σε σενάριο Geoff Johns και σχέδιο Jim Lee, για να ακολουθήσουν 51 ακόμη τίτλοι (52 είναι τα σύμπαντα της DC -σύνηθες “παιχνίδι” της εταιρίας με τον εν λόγω αριθμό). Μία μέρα μετά, ανακοινώθηκαν τα creative teams που έχουν αναλάβει 10 από τους τίτλους, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα και τα εξώφυλλα των #1. Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και όλες οι εικόνες, σας περιμένουν εδώ (μαζί με μια ενδιαφέρουσα κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων που αναπτύχθηκε στα comments)

  • 2.   Η DIGITAL ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ REBOOT (ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΤΕ REBOOT)

Παρότι κι εγώ ο ίδιος επέλεξα στο προηγούμενο άρθρο μου να περιοριστώ σε μία αναφορά, το γεγονός ότι η DC θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με τις έντυπες και τις digital εκδόσεις της, είναι ένα “τέρας με πολλά πλοκάμια”. Μπορεί μια τέτοια κίνηση να πυροδοτήσει ντόμινο αλλαγών στις προτεραιότητες των μεγάλων εταιριών; Κατά πόσο αυτό είναι δυνατό να πλήξει τους retailers, δίνοντας τη χαριστική βολή σε μία αγορά που διανύει περίοδο εσωστρέφιας;

Η DC δημοσιοποίησε το πλάνο της, σύμφωνα με το οποίο ένα ψηφιακό τεύχος θα κοστίζει το ίδιο με ένα έντυπο, κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα κυκλοφορίας τους. Στη συνέχεια, η τιμή των ψηφιακών θα πέφτει στο $1.99. Στην περίπτωση του JUSTICE LEAGUE (καθώς και όλων των μελλοντικών oversized τευχών), η τιμή τους θα ξεκινάει στα $3.99 και θα πέφτει στα $2.99 μετά την παρέλευση των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων από την κυκλοφορία του τεύχους. Επίσης το JUSTICE LEAGUE #1, θα διατίθεται και σε ένα πακέτο που θα αποτελείται τόσο από την έντυπη, όσο και από την ηλεκτρονική έκδοση και θα κοστίζει $4.99. Ανάμεσα σε αυτές τις ανακοινώσεις, ο Bob Wayne (VP of Sales) διευκρίνησε στους retailers, ότι οι επικείμενες αλλαγές “είναι η έναρξη του νέου DC Universe και δεν είναι επανεκκίνηση” (σ.σ. αν καταλαβαίνετε εσείς τις διαφορά, εξηγήστέ τη μου και εμένα). Πρόσθεσε επίσης ότι έξι τίτλοι οι οποίοι θα φιλοξενούν τη Wonder Woman, θα διατεθούν στους retailers με 15% έκπτωση, καθώς και ότι όλοι οι νέοι τίτλοι θα μπορούν να επιστραφούν.

  • 3.   Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ GREEN LANTERN

Με την πρεμιέρα της ταινίας να πλησιάζει επικίνδυνα η DC δεν θα μπορούσε παρά να αφιερώσει ξεχωριστό δελτίο Τύπου στους τέσσερις νέους τίτλους GREEN LANTERN που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβρη. Ακολουθούν πληροφορίες για τον κάθε έναν από αυτούς:

GREEN LANTERN #1

Σε σενάριο Geoff Johns και σχέδιο Doug Mahnke και Christian Alamy, με εξώφυλλο Ivan Reis και Joe Prado.

GREEN LANTERN CORPS #1

Με πρωταγωνιστές τον Guy Gardner, τον John Stewart και την ελίτ των Green Lantern Corps. Σε σενάριο Peter J. Tomasi και σχέδιο Fernando Pasarin και Scott Hanna, με εξώφυλλο των Doug Mahnke και Christian Alamy.

GREEN LANTERN: THE NEW GUARDIANS #1

Ποιοι είναι οι New Guardians; Οι Rage, Avarice, Fear, Will, Hope, Compassion και Love, υπό την ηγεσία του Kyle Rayner. Σενάριο και σχέδιο Tony Bedard, με εξώφυλλο των Tyler Kirkham και Batt.

RED LANTERNS #1

Με πρωταγωνιστές τον Atrocitus και τους Red Lantern Corps. Σενάριο Peter Milligan, σχέδιο και εξώφυλλο των Ed Benes και Rob Hunter.

  • 4.   ΠΟΣΟΙ “ΒΑΤΜΑΝ” ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΞΩ; (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ…)

Κι ενώ ο Jim Lee μας πληροφορούσε ότι ο inker ξέχασε να μελανώσει το δαχτυλίδι του Green Lantern στο teaser image της Justice League (δείτε την εικόνα της πρώτης είδησης), με το που ανακοινώθηκαν οι 10 -Justice League related- τίτλοι, άρχισαν και οι πρώτες απορίες: Αν ο Batman υπάρχει και στην Justice League και την Justice League International, τότε αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε δύο Batmen; Ή ότι θα υπάρχει ένας, κι αυτός θα είναι και στις δύο ομάδες; Επίσης, η νέα Wonder Woman θα είναι πιτσιρίκα ή μεγαλύτερης ηλικίας; Θα υπάρχει Justice Society στο νέο DC Universe ή αυτοί “την πάτησαν” λόγω παλαιότητας; Αυτά και άλλα πολλά αναζητούν απαντήσεις στο άρθρο της Vaneta Rogers στο Newsarama.

  • 5.   ΤΕΛΙΚΑ, ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΡΙΘΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ;

Ήταν που ήταν από τα αγαπημένα θέματα στους κύκλους των κομιξάδων, τώρα που επιχειρείται για πρώτη φορά το μεγαλύτερο renumbering και reboot που έγινε ποτέ, όλοι πλέον καταθέτουν την άποψή τους για το θέμα. “What’s in a number?” αναρωτιέται η Jill Pantozzi στο Newsarama, ενώ εκεί βρίσκεται και ο John Jackson Miller αναρωτόμενος κι αυτός αν δουλεύουν τελικά τα reboots…

Ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από το άρθρο της Pantozzi είναι το ακόλουθο…

We tend to forget — We don’t own these characters. Seriously, though. We don’t. If you don’t like the stories being told, stop reading them and go write fanfic. The company owns these characters and we get to enjoy them for $2.99 a pop. Am I personally worried about which direction some of my favorite characters and stories will go in post-Flashpoint? Abso-freaking-lutely. But you know what? I’m going to read the new books when they come out and *gasp* stop reading whatever I don’t like. It’s really that simple, folks. Always was.

ενώ από το κείμενο του John Jackson Miller ξεχώρισα το παρακάτω σημαντικό συμπέρασμα…

It’ll be interesting to see what the impact is of DC’s move — but whatever’s going on in continuity, I suspect we’ll still see an Action Comics #1000 in one way or another, even if it’s a rebranding of an issue of the sequel volume. Just as there are marketing reasons for returning to #1, there are marketing benefits to anniversary issues, too.

 

  • BONUS FUN STUFF

—- Ο Hitler αντιδρά στο reboot της DC ( απλώς απολαυστικό!)

—- Κάποιος είδε τον πιλότο της “αδικοχαμένης” τηλεοπτικής σειράς για τη Wonder Woman, και η άποψή του, θα εκπλήξει πολλούς…

—- Στο CBR έχουν κέφια και το αποδεικνύουν συγκεντρώνοντας ορισμένα έξυπνα comic book movie poster mash-ups!