COMICDOM JOURNAL #27

Σερφάροντας στο comics internet: Οι σημαντικότερες ειδήσεις των προηγούμενων ημερών, καθώς και trailers, short films, pin-ups, teaser posters και λοιπά goodies.

  • NEWS

— Το νέο logo της DC είναι πραγματικότητα! Έρχεται σε ποικιλία χρωμάτων και σε διαφορετικές εκδοχές, ενώ θα λειτουργεί και ως animated σε touchscreen. (…)

— Νέα οngoing σειρά THE SHADOW, από τον Garth Ennis και τη Dynamite. Δείτε τα 4 εξώφυλλα του πρώτου τεύχους. (…)

— “Έφυγε” σε ηλικία 93 ετών ο ο σχεδιαστής της golden age, John Celardo. (…)

— Υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στον Iron Fist και το Phoenix Force; Αυτό υπονοεί το εξώφυλλο του Mike Deodato για το NEW AVENGERS #25. (…)

— To FX δεν ενέκρινε τον πιλότο της σειράς POWERS, ούτε, όμως, και απέρριψε συνολικά τη σειρά, καθώς ζητήθηκε να γραφτεί ξανά μέρος του σεναρίου. (…)

— Λόγοι υγείας αναγκάζουν τον δημιουργό του δημοφιλούς comic-strip CUL DE SAC’ να διακόψει την παραγωγή για μερικές εβδομάδες. (…)

— Το AMC παράγγειλε 16 νέα επεισόδια για την τρίτη σεζόν του THE WALKING DEAD, τρία επεισόδια περισσότερα από τις πρώτες δύο σεζόν. (…)

— Ο σκηνοθέτης της ταινίας CONAN THE BARBARIAN, Marcus Nispel, ανέλαβε να σκηνοθετήσει τη μεταφορά του HACK/SLASH. (…)

— H σειρά TRANSFORMERS: AUTOCRACY της IDW θα κυκλοφορήσει μόνο σε digital μορφή. (…)

  • FUN STUFF

— Κάποιες σειρές γίνονται διαρκώς relaunched, μπας και δεήσει κάποια στιγμή το κοινό και τις (ξανα-) προσέξει. Το Newsarama συγκέντρωσε και παρουσιάζει δέκα από αυτές.

— Δύο από τους ιδρυτές του San Diego Comic-Con γυρίζουν πίσω στα 1970s, όταν το Συνέδριο ήταν μόλις μερικά τραπέζια και δυο-τρεις καλεσμένοι…

— Ένα πρώιμο σχέδιο του Phil Jimenez για το INFINITE CRISIS διηγείται μια άλλη ιστορία από αυτή που τελικά τυπώθηκε…

— Με το φετινό φεστιβάλ της Angouleme προ των πυλών, μία περιήγηση στην πόλη που το φιλοξενεί ακούγεται εξαιρετική ιδέα!

— Ρωσία. Διαγωνισμός cheerleaders. Θέμα η Wonder Woman. Αυτά.

— Οι Mars Volta, μία από τις αγαπημένες μου μπάντες την τελευταία δεκαετία, βγάζει καινούριο άλμπουμ στα τέλη Μαρτίου και μου δίνει την ιδανική αφορμή να γράψω εδώ για αυτή, καθώς ανάμεσα στα νέα τραγούδια θα υπάρχει και ένα αφιερωμένο στον χαρακτήρα της DC, Solomon Grundy! (ωραίο πράγμα να έχεις άλλοθι…)

— X-Women. Από τους Terry Dodson, Rachel Dodson και Christina Strain.

— Κάτι πολύ κακό συνέβη στο πόδι της Psylocke όταν βρισκόταν σχεδιαστικά στα χέρια του Tim Green. Το panel από το GENERATION HOPE #15 ώθησε, λοιπόν, τη Noelle Stevenson να δείξει το πώς η κακή ανατομία συμβάλλει στη δημιουργία animated gifs με αιχμηρό μήνυμα…

— Γνωρίστε στο βίντεο που ακολουθεί, τον δημιουργό του Garfield, Jim Davis!

— Μία παρουσίαση του νέου λογοτύπου της DC, μπας και συγκινηθούν οι fans και σταματήσει η γκρίνια.

— That’s all folks! Μέχρι την επόμενη Δευτέρα, σας αφήνω με τα εξαιρετικά retro artworks δύο σχεδιαστών – ζωντανών θρύλων: Jim Steranko και John Romita!